Idrettsrådslederen håper snart å være i mål

HIR-STYRET: Roy Bjørnstad, Christine Moe Klingstrøm, Per Gunnar Halvorsen, Ann-Mari Ringsell Berg, Erlend Lund, Lars Magnusson. Mathias Gundrosen, Jens Lindstrøm, Ingrid Åsberg.

HIR-STYRET: Roy Bjørnstad, Christine Moe Klingstrøm, Per Gunnar Halvorsen, Ann-Mari Ringsell Berg, Erlend Lund, Lars Magnusson. Mathias Gundrosen, Jens Lindstrøm, Ingrid Åsberg. Foto:

Jens Lindstrøm satt seg to mål da han tok over som leder i Halden Idrettsråd i 2016. Nå tror han at begge målene snart blir virkelighet.

DEL

- Jeg ville ha på plass en daglig leder i Halden Idrettsråd (HIR). Det målet ble nådd da Stian Mjølnerød-Lie ble ansatt i 2018.

- Det andre målet var å få på plass en ny storstue for Halden-idretten. Primært gjennom Os-prosjektet, som var i "støpeskjea" da jeg ble HIR-leder, sa Jens Lindstrøm.

Etter å ha blitt gjenvalgt som leder for tredje gang, da HIR hadde sitt årsmøte i Halden ishall tirsdag kveld.

God framdrift

- Nå føler jeg at vi er veldig nær å få et endelig vedtak, slik at vi kan sette spaden i jorda, mente Lindstrøm.

- Først og fremst på grunn av en meget god jobb av de rette personene i Halden kommune. Og går det som jeg tror og håper vil vi kunne få en godkjennelse i august.

- Noe som vil være et stort skritt for Halden-idretten, sa Jens Lindstrøm.

Etter et rolig årsmøte, der den eneste diskusjonen blant 34 stemmeberettigede idrettsledere, kom etter et forslag fra Halden Baksteballklubb. Der de ønsker en revisjon av halltidstildelingen for 2019/2020.

MER RETTFERDIGHET: Sven Stranger og Halden Basketballklubb kom med forlsag om en revisjon på reglene om tildeling av halltid.

MER RETTFERDIGHET: Sven Stranger og Halden Basketballklubb kom med forlsag om en revisjon på reglene om tildeling av halltid. Foto:

I vekst

HBBK-leder Sven Stranger la fram forslaget på vegne av egen klubb, der HBBK håper Halden Idrettsråd tar utfordringen i forslaget, med å fordele halltider på en mest mulig riktig, rasjonell og rettferdig måte.

- Der tidene blir tildelt ut fra aktivitet og behov. Slik som for HBBK nå, der vi er i ferd med å mer enn doble antall operative lag i seriespillet, forklarte Stranger.

- Men får vi ikke noe mer halltid, vil styret i HBBK måtte skrinlegge denne satsingen/økningen av spillere og lag, leste Sven Stranger fra forslaget.

Og fikk medhold fra HIR-styret.

- Vårt svar på forslaget blir å innkalle til to arbeidskvelder av tre timer, der alle klubbene som søker om halltid er pliktige til å møte, svarte Jens Lindstrøm.

- Da skal alle klubber på forhånd ha fylt ut et detaljert skjema for å kartlegge egne behov, og så får klubbene på best mulig måte bli enige om retningslinjer for en mest mulig rettferdig fordeling.

- Retningslinjer vi kanskje kan "klubbe" gjennom et vedtak om, på HIR's årsmøte i 2020, håpet Jens Lindstrøm.

Og fikk med seg samtlige fremmøtte klubber på forslaget.

Godt år

Halden Idrettsråd kunne i årsberetning skryte av et nytt godt år, med mange flotte resultater for Halden-idretten.

Der mange av de 50 klubbene tilknyttet Halden Idrettsråd har kunnet nye godt av økonomiske tilskudd gjennom HIR. Takket være gode medspillere på sponsorsiden.

Regnskapet til HIR viste et overskudd på 104.000 kroner, og på balansesiden kunne man legge fram en bankbok på mer enn 2,5 millioner kroner.

Følgende styre ble enstemmig klappet inn:

Jens Lindstrøm (leder), Erlend Lund (nestleder), Christine Moe Klingstrøm, Per Gunnar Halvorsen, Lars Magnusson, Ann-Mari Ringsell Berg (styremedlemmer), Ingrid Åsberg, Mathias Gundrosen (ungdomsrepresentanter).

HEDRET: Elisabeth Stenbock Eriksen ble hedret for lang og tro tjeneste i HIR, av leder Jens Lindstrøm.

HEDRET: Elisabeth Stenbock Eriksen ble hedret for lang og tro tjeneste i HIR, av leder Jens Lindstrøm. Foto:

Takket av

Som avslutning på et stille og rolig årsmøte ble Elisabeth Stenbock Eriksen takket av, etter en årrekke som styremedlem.

- Jeg er virkelig lei meg for at du kan finne på å "stikke av" før meg, sa Jens Lindstrøm.

- Du har vært helt uunnværlig. Som dama som har holdt orden på alt, og som aldri har hatt nei i sin munn, skrøt HIR-leder Lindstrøm.

- Jeg har vel vært styremedlem i 12 år nå, i den siste omgangen jeg har vært med, sa Elisabeth.

- Så nå var vel tiden inne for å få inn et nytt ansikt. I et styre som ikke lenger bare er et "gubbevelde", slik jeg opplevde det de første årene, smilte Elisabeth Stenbock Eriksen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags