Idrettsrådet vil ansette daglig leder

Jens Lindstrøm (tv) tok gjenvalg som leder i Halden Idrettsråd, og får med seg Erlend Lund som nestleder.

Jens Lindstrøm (tv) tok gjenvalg som leder i Halden Idrettsråd, og får med seg Erlend Lund som nestleder. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Vi ønsker oss en dyktig person som kjenner Halden-idretten, og kan jobbe inn mot kommunen.

DEL

Det sa leder Jens Lindstrøm til HA i etterkant av Halden Idrettsråds årsmøte i Halden ishall tirsdag kveld.

- Trenger kompetanse

I handlingsplanen for 2017, som ble enstemmig vedtatt, heter det at Idrettsrådet ønsker å ansette en daglig leder eller sekretær i enten fast stilling eller på deltid. Lindstrøm mener at det er på høy tid at det skapes en slik stilling - også i Halden.

- Alle byer på vår størrelse har minst en person ansatt i Idrettsrådet, sier Lindstrøm.

Han tok gjenvalg som leder på årsmøtet, som samlet hele 36 stemmeberettigede personer.

- Hvorfor er det viktig med en daglig leder i fast stilling?

- Det vi trenger er folk med kompetanse, og ikke minst tid til å jobbe for Idrettsrådet på dagtid. Det er da det er møter med kommunen, og da vi kan skape de kontaktene vi trenger for å jobbe videre for idrettens beste. Vi kan ikke forvente at styremedlemmer kan stille opp på dagtid. Skal vi henge med i tida, trenger vi en person i fast stilling, svarer HIR-lederen.

Ikke avsatt midler

Det er ikke satt av midler til en slik stilling i budsjettet for 2017, men Idrettsrådet håper på økonomisk bidrag fra kommunen.

Fra salen kom det forslag å bruke egne HIR-penger til å ansette en daglig leder, i hvert fall i en startfase.

- Det kan selvsagt også være aktuelt. Samtidig må vi huske på at Halden Idrettsråd har 2,5 millioner kroner "på bok". Disse blir fort spist opp hvis vi skal lønne en person i full stilling. Nå skal vi jobbe for å se hvilke muligheter vi har, sa Lindstrøm.

Nye LAM-retningslinjer

Årsberetningen vitnet om et innholdsrikt idrettsår, og ble vedtatt. Riktignok etter en kommentar fra TTIF-leder Tron Grandal, som reagerte på at fjorårets mest omtalte sak - stengingen av halve banen på Tistedal kunstgress - ikke var nevnt med ett ord.

To forslag var kommet inn. Begge ble vedtatt, etter noen justeringer og kommentarer.

Det var godt oppmøte på Halden Idrettsråds årsmøte, som ble avholdt i VIP-rommet i Halden ishall.

Det var godt oppmøte på Halden Idrettsråds årsmøte, som ble avholdt i VIP-rommet i Halden ishall. Foto:

HIR-styrets forslag om nye retningslinjer av LAM-midler (i 2016 var det drøyt 1,8 millioner kroner) ble vedtatt.

I dag fordeles pengene utelukkende etter antall aktive medlemmer i alderen 6 til 19 år.

Forslaget som ble vedtatt innebærer at 75 prosent av totalsummen fortsatt skal tildeles etter dette prinsippet, mens det kan søkes om midler blant resterende 25 prosent. Tilskudd det kan søkes midler til er tiltak for barn og/eller ungdom, utdanning, inkludering og idrettsskoler.

Vil ha gratis trening - for alle

Halden Topphåndballs forslag om at "HIR skal arbeide for å få gjennomslag i Halden kommune for at alle lag som trener i haller som Halden kommune leier ut, skal gjøre det vederlagsfritt", skapte en viss debatt.

- Jeg tar opp dette først og fremst som en bevisstgjøring. Halden kommune har kuttet i stort sett all støtte til idretten i Halden, det er bare den rene hodestøtten igjen. Folkehelse er viktig, og ved å gjøre all trening i hall- og anlegg gratis, kan kommunen vise at nettopp aktivitet og folkehelse er viktig for lokalsamfunnet vårt, sa Hanne Følstad, leder i Halden TH.

Bernt Haugen, leder i Haldens Roklub, mente forslaget var unødvendig.

- Jeg har full tiltro til at styret i Idrettsrådet allerede jobber på spreng med dette, sa Haugen.

Forslaget ble justert, og til slutt enstemmig vedtatt, og lyder:

"HIR skal arbeide for å få gjennomslag i Halden kommune for at alle lag og foreninger som trener i haller og anlegg for idrettsformål, skal gjøre det vederlagsfritt".

Underskuddsbudsjett

Regnskapet viste et positivt årsresultat på 96.455 kroner. HIRs egenkapital er 2.571,585 kroner.

Forsamlingen vedtok et underskuddsbudsjett på 100.500 kroner for 2017. Hovedårsaken til at det er budsjettert med minus, er at HIR har satt av 125.000 kroner i kostnader rundt et mandat i forbindelse med allbrukshallen.

- For 2017 blir det fortsatt fullt trykk på arbeidet med hallprosjektene. Vi forholder oss til politikernes vedtak, og ser dermed videre på prosjektmuligheten både på Os, i Tistedal og på Remmen, sa Lindstrøm.

Det er per i dag 48 klubber tilsluttet Halden Idrettsråd.

Styret i Halden Idrettsråd 2017:

Leder: Jens Lindstrøm (Halden IL), nestleder: Erlend Lund (Halden Topphåndball), sekretær: Elisabeth Stenbock Eriksen (Haldens Svømmeklub), kasserer: Sandra Bøe Myrvang (Idd Sportsklubb), styremedlemmer: Hege Næss Bjørgul (Halden Skiklubb) og Lajla Halvorsen (Halden Basketballklubb), ungdomsrepresentant: Kristine Andreassen (Comet), varamedlemmer: Christine Klingstrøm (Fredrikshalds Turnforening) og Per Gunnar Halvorsen (Kvik Halden FK).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags