– Ønsker flere unge med

KAMERATSKAP: Idrett binder små og store sammen. Dette bildet er hentet fra en skolehåndballcup. Arkiv

KAMERATSKAP: Idrett binder små og store sammen. Dette bildet er hentet fra en skolehåndballcup. Arkiv

Artikkelen er over 3 år gammel

Leder Jan Wiig og nestleder Jens Lindstrøm i Halden idrettsråd håper dette kan bli starten på noe godt.

DEL

13. september samles representanter fra idretten seg i Halden ishall. Halden idrettsråd inviterer idretten til møte om integrering.

Noe penger å hente

– Hver klubb kan motta 30.000 kroner fra idrettskretsen hvis det settes i gang tiltak på integrering, forteller Jan Wiig og Jens Lindstrøm.

– Hensikten med møtet er å få startet arbeidet med hvordan vi i idretten kan få til en best mulig integrering av barn og unge med innvandrer- og flyktningbakgrunn. Vi har pratet om å få dette til lenge, men det handler om hvordan vi skal organisere det.

– Fredrikstad og Sarpsborg har en egen ansatt i idrettsrådet som arbeider med integrering av flyktninger. De får storbymidler. Vi er ikke under betegnelsen storby, men vi skal se om vi kan få ut mer midler fra staten til dette arbeidet, fortsetter de.

Kompetanse kommer

Svein Femtehjell, som arbeider med integrering gjennom idrettsrådet i Fredrikstad, kommer til møtet. Han skal fortelle hvordan de jobber.

I tillegg skal den syriske flyktningen Mohammas Taamari fortelle om sitt møte med idrettsmiljøet og hvordan han ble integrert. Taamari startet for øvrig i årets Grenseritt.

Vi nevner også at blant annet Karin Oraug skal fortelle om sine tanker rundt temaet. Også Rolf Karlsen er inne i bildet.

– Noen klubber og idrettslag er flinke på integrering. Ønsket vårt er å få flere i gang, sier Wiig og Lindstrøm.

– Forstår ikke systemet

De vet det ligger mange utfordringer foran dem i dette arbeidet. Håpet er også å få flere jenter med.

– Det må arbeides med foreldre og familier. Ikke alle skjønner systemet. Det kan også være språkproblemer, mener Wiig og nevner tolkemuligheter.

Her er det penger å hente for å hjelpe til med medlemskontingenter, også.

– Vi må ta et initiativ og prøvde det her. Det var Kvik som kom med tanken, fortsettes det.

– Hva vil dere si hvis noen onde tunger påpeker at dette er særbehandling?

– Det må de til en viss grad få. Syria for eksempel har vært bombet i mange år. De må bli integrerte så de hører sammen med norske utøvere og blir en del av samfunnet. Idrett bygger selvtillit, vennskap og nettverk.

VELKOMMEN: – Vi ønsker flere barn og unge aktive med all idrett i Halden. Utfordringer blir det nok, sier Jens Lindstrøm (tv) og Jan Wiig.Foto: Hanne Eriksen

VELKOMMEN: – Vi ønsker flere barn og unge aktive med all idrett i Halden. Utfordringer blir det nok, sier Jens Lindstrøm (tv) og Jan Wiig.Foto: Hanne Eriksen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags