Idrettsrådet inviterer til høstkonferanse: – Vil utfordre politikerne på deres tanker om lokalidretten

IDRETTSKONFERANSE: Idretten i Halden står sterkt, med rundt 10.000 medlemmer og stor aktivitet. Likevel er det mange viktige områder å ta tak i, som barneidrettens vilkår, integrering, samarbeid og anleggsutvikling.

IDRETTSKONFERANSE: Idretten i Halden står sterkt, med rundt 10.000 medlemmer og stor aktivitet. Likevel er det mange viktige områder å ta tak i, som barneidrettens vilkår, integrering, samarbeid og anleggsutvikling. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir både idrettsledere, politikere og idrettsforeldre i salen når Halden Idrettsråd arrangerer høst- konferanse lørdag 13. oktober – med fellesnevneren «Sammen om Halden».

DEL

– Det er mange idrettssaker å ta tak i for både politikere og oss som jobber med idretten. Det er valg neste år, og ett tema på høstkonferansen blir nettopp hva idretten kan forvente av politikerne i Halden.

«Sammen om Halden»

Det sier Erlend Lund, nestleder i Idrettsrådet som står som arrangør av «Halden-idrettens høstkonferanse 2018» i kommunestyresalen 13/10.

– Dette er en del av et større prosjekt, som vi kaller «Sammen om Halden». Målet er å sy idretten og idrettslagene enda mer sammen, skape nye møtearenaer, skape tiltak og midler – og være mer offensive ut mot politikerne, sier Lund.

Ordfører Thor Edquist vil være til stede.

Det samme vil representanter fra øvrige politiske partier.

– Halden kommune har bidratt med lite penger inn mot idretten de siste årene. Faktisk er kommunen heldig, med tanke på at det er mange private anlegg i byen vår. Likevel er det nok av idrettssaker, som utbygging av anlegg, kunstgressakene for Berg/Kvik og det faktum at vår prioriterte anleggsplan forvitrer. Vi ønsker derfor å utfordre våre politikere på hvilke tanker de gjør seg rundt idrettens behov inn i framtida her i byen.

Åpent for alle

I innbydelsen heter det at høstkonferansen, som koster 100 kroner, er tiltenkt ledere og trenere, politikere og ansatte i Halden kommune. Men:

– Vi ønsker først og fremst å skape engasjement og kraft rundt idretten. Så hit er også foreldre og andre som brenner for lokalidretten velkomne.

Påmeldingsfristen er satt til mandag 1. oktober, og det er et rikholdig program som venter.

HÅPER PÅ GODT OPPMØTE: Erlend Lund i Halden Idrettsråd håper å se både idrettsledere, politikere og foreldre i salen under høstkonferansen 13. oktober.

HÅPER PÅ GODT OPPMØTE: Erlend Lund i Halden Idrettsråd håper å se både idrettsledere, politikere og foreldre i salen under høstkonferansen 13. oktober. Foto:

– Vi skal selvsagt presentere prosjektet «Sammen om Halden». I tillegg blir det foredrag fra Trond «Kurte» Andreassen og Espen Tønnesen, egne samtalegrupper, idémingling, samt fokus på barneidrett, anlegg og inkludering, forteller Lund.

Og fortsetter:

– For oss er det viktig å synliggjøre idrettens behov. Innenfor en rekke områder. Og håper at en slik høstkonferanse vil være et fint steg i riktig retning. Per i dag treffes idrettsledere stort sett bare på HIRs årsmøte. Her får man en ny møtearena, der i tillegg politikerne vil delta.

Rikholdig program

Her er programmet for «Halden-idrettens høstkonferanse 2018», som arrangeres av Halden Idrettsråd fra klokka 10.00 lørdag 13. oktober:

* Ny daglig leder (Stian Mjølnerød-Lie) presenteres.

* Presentasjon av Sammen om Halden 2019–2021.

* Foredrag av Trond «Kurte» Andreassen, med temaet «Ja, vi elsker idrettslaget».

* Foredrag av idrettsbokforfatter Espen Tønnesen fra Olympiatoppen, med temaet «fra barneidrett til toppidrett».

* Samtalegrupper og panel, med fokus på barneidrett, inkludering og anlegg.

* Valg 2019. Hva kan idretten forvente av Halden kommune? Partiene blir utfordret på sine tanker om lokalidretten for neste kommunestyreperiode.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags