– Kommer det et par hundre skal vi være godt fornøyd, og skulle det dukke opp 400 idrettsnysgjerrige barn, hadde det vært helt fantastisk, sier Erlend Lund før søndagens arrangement som avholdes på idrettsanlegget på Strupe, og er for alle barn til og med tolv år.

Variert program

Barneidrettsdagen blir arrangert for første gang i Halden, og ifølge Lund står det et meget variert program på menyen for alle barn som måtte ønske å prøve en ny idrett.

– Jeg tror de aller fleste skal finne noe som faller i smak. Barna kan prøve BMX, ishockey, bryting, golf, innebandy, klatring, friidrett, orientering, turn, karate, og selvfølgelig fotball og håndball, sier Lund, som heller ikke frykter ublide værguder.

– Arrangementet gjennomføres uansett, men skulle det bli dårlig vær, så vil nok bryte- og karateklubben flytte innendørs i gymsalen på Strupe.

– Uansett så kommer de forskjellige klubbene med utstyr og vil arrangere forskjellige aktiviteter. Blant annet vil Halden klatreklubb komme med et eget klatretårn, sier en spent Erlend Lund til HA.

 

Orienteringsmøte

På onsdag ble det arrangert orienteringsmøte for de forskjellige idrettsklubbene, og det ble delt ut noen takkens ord til arrangementets sponsorer.

Berg Sparebank og Sparebank1-stiftelsen har bidratt med økonomisk hjelp som gjør at Halden idrettsråd har kunnet produsere informasjonsmateriell og trykke opp 400 t-skjorter som de deltakende barna skal få gratis.

– Vi gleder oss til å se hvordan dette prosjektet utvikler seg, og vi setter pris på at vi kan være med å bidra på et så spennende prosjekt, sa Hagen til de vel 20 frammøtte, deriblant DJ Øyvind Strøm, som også skal kaste glans over arrangementet.

– Det er veldig fint at jeg kan være med å bidra. Jeg har selv barn i idretten og sa selvfølgelig ja da jeg ble spurt, sa Strøm, som også stiller opp gratis på arrangementet.

 

– Idrettsklubbene har samfunnsansvar

Selv om Lund og Lindstrøm håper at det skal bli en vellykket dag på Strupe, er den viktigste delen av arrangementet det som skjer i ettertid.

– Vårt store mål er at flere barn skal bli aktive i idretten. Dette kan vi ikke gjøre alene, men er avhengig av hjelp fra idrettsklubbene.

– For oss i Halden idrettsråd er det viktig å tilrettelegge for at flest mulig barn skal få en fot innenfor idretten. Det kan for eksempel være at barna får prøve et visst antall treninger før de må melde seg inn.

– Vi ønsker også å ha miljøkontakter i hver klubben. De vil se ungdommen, ta tak i problemer og tilby hjelp hvis det skulle være nødvendig. Barneidrettsdagen er en del av prosjektet «sammen for Halden», som vi håper skal trekke flere barn til idretten, uansett bakgrunn, sier Lund og Lindstrøm engasjert når HA prater med dem etter informasjonsmøtet.