HHK dro i gang god stemning blant 250 tilskuere i Remmenhallen da Malene Staal banet seg vei, og ordnet 1–0 til hjemmelaget.

Men så var det stopp i angrepsvei for en stund, slik at Gjerpen kunne vende til ledelse 1–4. Etter at Anette Helene Hansen blant annet hadde bommet fra sjumeteren.

Mye Anette

Men den sammen Anette skulle få siktet seg inn og skjøt HHK tilbake til kontakt, på stillingen 5–6. Da øynet man håp for et hjemmelag i poengnød, i kampen for i å berge et godt sportslig resultat. I de tunge tidene laget og klubben er inne i.

Mot et Gjerpen som med seier kunne skaffe seg et lite pusterom til bunnstriden.

Stolpe ut

Kanskje ville HHK-damene litt for mye, for midtveis i omgangen stresset de vel mye og kaste bort noen gode kontramuligheter. Samtidig som stolpene sto i veien for flere HHK-avslutninger.

Og til pause hadde Gjerpen seget fra til ledelse 1218.

Ny giv

Men selv med seks baller å hente inn, var det god sprut av HHK-laget som kom på banen etter hvilen. Der Nora Thulin, Thea Øby Olsen og Thea Berg kom på banen.

Oppildnet av et engasjert hjemmepublikum scoret Halden de tre første målene i omgangene, og fikk Gjerpen til å ta en timeout på stillingen 15–18.

Ett mål bak

Skjerpet forsvarsspill og godt keeperspill av Rikke Granlund, som hadde kommet inn mellom stengene, satt for en stund en stopper for Gjerpens offensive framfart.

Og midtveis i omgangen hadde HHK knappet inn til 20–21.

Ny timeout

Da så Gjerpen seg nødt til å ta en ny timeout, og gjorde tydeligvis noen grep som fikk det til å løsne i angrep igjen. Og snart var Gjerpen igjen fire og fem mål foran.

Et tappert HHK sto på til siste slutt, men måtte bokføre et nytt tap i en tung tid, og til slutt sto det 27–31 på resultattavla.

Måtte jage

– Vi kom litt skjevt ut, og selv om det tok seg opp, er det utrolig vanskelig å måtte jage i underelege hele tiden, sa trener Jan Thomas Lauritzen, etter en ny tung kveld i Remmenhallen.

– I stedet for å føre kampen ble vi tvunget til å stresse for å hente inn Gjerpen, og da kom de personlige feilene som ga Gjerpen mulighet til å kjøre kontra, sa Jan Thomas.

Moral

– Men igjen må jeg få skryte av jentenes moral, da vi kjørte oss helt opp i ryggen på Gjerpen etter pause. Da klarte vi en stund å spille med lave skuldre. Men maktet dessverre ikke å stå distansen helt ut.

– For som mot Stabæk sist, står jeg igjen med en følelse av at dette kunne vi ha vunnet, sa HHK-treneren.

Nesten umulig

Om det er slutt på elitesatsingen etter denne sesongen, har HHK-laget bestemt seg for å gi alt i sesongavslutningen. For om ikke annet å redde den sportslige æren.

– Også det ser mer og mer umulig ut nå, men jeg skal love deg at vi skal gi alt i de kampene som gjenstår, sa Jan Thomas Lauritzen.