Nå skal stadion tas i bruk på en ny måte

TILBAKE: Halden Byløp var et populært arrangement i flere år, men ble avlyst i 2016. Neste år, nærmere bestemt 6. mai, er byløpet tilbake.

TILBAKE: Halden Byløp var et populært arrangement i flere år, men ble avlyst i 2016. Neste år, nærmere bestemt 6. mai, er byløpet tilbake. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halden Idrettslag er tilbake med to gode løpenyheter for 2017.

DEL

– Vi trengte et hvileskjær i år både for å bli trygge på vårt nye tidtakersystem, og for å tenke oss om litt. Nå har vi funnet et arrangement og en løpstrasé som vi mener er bedre enn noensinne, og gleder oss til å invitere til Halden Byløp 2017, sier Ottar Kvitnes, arrangementsansvarlig i Halden Idrettslag.

Løpsfesten tilbake

Haldensere som har levd en stund, husker godt løpsfesten Haldenmila, som i sine beste år samlet hundrevis av løpere.

Da interessen kjølnet og Haldenmila gikk inn i historiebøkene, satset HIL i stedet på Halden Bruløp, og så Halden Byløp med start, mål og aktiviteter i Busterudparken.

For 2016 ble også byløpet avlyst, men 6. mai 2017 er løpsfesten tilbake.

Mila er tilbake!

I helt ny drakt. Med Halden stadion som start/mål og samlingsplass, og med helt nye løypetraseer.

– På stadion vil vi kanskje miste noen tilskuere som vi fikk litt gratis i sentrum, men samtidig er det en mye bedre arena for både oss og løperne. Her har vi garderober, toaletter, tidtakerbu og alt av utstyr.

Sier Kvitnes, og fortsetter:

– Mila er tilbake! Vi vet det er mange som har vært skuffet over at det i noen år kun har vært andre distanser, men nå har vi laget og kontrollmålt en herlig trasé på 10 kilometer.

Slik blir løypetraseen

Datoen som byens løpsglade må holde av, er 6. mai, og i korte trekk blir hovedløypa slik: Start ved Halden stadion, ut på Peder Ankers gate, gjennom Bakbanken, over Wiels plass, langs Torgny Segerstedts gate på Stranda, over Vaterland bru, over Grønland, opp under jernbanen ved Immanuels kirke.

– Herfra går løypa under brua, ned forbi Billington og hele Storgata ned forbi HA og Thon - og ut på brygga. Videre over Sauøybrua, ut på Mølen, under jernbanen, til Høvleritomta og opp til målgang ved Halden stadion, sier Kvitnes.

Kanonløpet tilbake

Det er fem kilometer og skal altså løpes to ganger for dem som velger mila. Det blir også egne løyper for barn og ungdom.

Kvitnes gleder seg til «nye» Halden Byløp og kommer også med en annen gladnyhet.

– Kanonløpet kommer også tilbake i 2017! Datoen er satt til 19. august, og vi vurderer også eget trappeløp til festningen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags