Dermed opplever Thor Fagereng og Grenserittet for første gang siden oppstart nedgang i antall deltakere i Grenserittet.

– Om jeg er skuffet? Aldri i livet. Vi ser heller på det som at det er fantastisk at det fortsatt er 6000 syklister som skal lage folkefest i Halden igjen, sier Fagereng som er daglig leder i Grenserittet.

Ikke noe klart svar

Noe klart svar på hvorfor har han ikke, men tror at den suksessen Grenserittet har hatt siden oppstart, har gjort at man tenker at alt annet enn fulltegnet ritt er nedtur.

– Sånn er det absolutt ikke. Over 6000 påmeldte er jo kjempebra. Vi kan ikke sette deltakerrekord hvert år, så jeg er absolutt ikke bekymret over nedgangen i år, sier Fagereng.

Flere nyheter

Fagereng er likevel sikker på at Grenserittet kommer til å bli en suksess også i år og i årene som kommer, og serverer også flere nyheter i årets ritt.

– Foruten om el-sykkelrittet, har vi også gått tilbake til at damene i eliteklassen får sin egen startpulje. Det er noe vi også har hatt tidligere.

– Samtidig jobber vi hvert år med å forbedre sikkerheten, og i år gjennomfører vi flere tiltak i Strömstad for å øke sikkerheten, fortsetter Fagereng.

Viderefører barnerittet

En annen suksess som også videreføres er barnerittet, som fikk økt oppmerksomhet i fjorårets ritt.

– Det var fantastisk gøy i fjor, og vi vil også i år gi barnerittet et kjempeoppsving.

– De skal få mer plass, mer tid, og det blir rett og slett et helt eget arrangement for barna, som blir helt skjermet fra de andre syklistene, forteller Fagereng.

Hils på Gass og Brems

Han kommer også med flere gode nyheter til barna som møter opp på festningen.

– I år vil barnerittet få sine egne maskoter som heter Gass og Brems. Det tror vi vil glede de som kommer. I tillegg får de egen speaker, og knallfine T-skjorter i premie.

Han synes det er fantastisk å se mange barn ha det morsomt med sykkelen.

– Det er derfor vi gjør dette. Vi ser hvor morsomt de har det, og håper også det vil bidra til økt rekruttering, slik at enda flere begynner med sykling, avslutter Thor Fagereng.