Gå til sidens hovedinnhold

– Fornøyd, men kunne vært bedre

Artikkelen er over 5 år gammel

Thor Fagereng var fornøyd med årets gjennomføring av Landegrensen og Grenseløpet, men innrømmer at deltakelsen kunne vært mye bedre.

– Det burde vært 1000 flere aktive her i dag, sa Fagereng. Og fortsatte:

– Det vi trodde skulle bli den største klassen, turrittet på 40 km uten tidtaking, ble det minste. Og det er litt snodig. Der var det 20 stykk.

I alt samlet både Landegrensen og Grenseløpet litt over 500 deltakere.

Men Fagereng synes valget om å flytte start og mål til sentrum, var helt riktig.

God stemning på torget

– Når man arrangere ritt og løp som dette, er det tre ting som gjelder. Først er det deltakelse. Den var vi ikke fornøyd med, verken i sykkelrittet eller løpet.

– Det andre er at man unngår ulykker. Vi har fått beskjed om at det er en som hadde et uhell, og er kjørt til legevakta, men ikke noe alvorlig.

– Det siste er stemninga. Og den syns jeg var bra! Folk var fornøyde, sa Fagereng idet de siste syklistene kom i mål etter 150 km på sykkelsete.

Beste haldenser

I det 150 km lange rittet ble Stian Lie beste haldenser på en 4.plass, drøye to minutter bak vinnerne.

– Det var veldig tøft. Men jeg er fornøyd. Jeg var stiv fra Svinesund og ned, så da var det om og gjøre å ikke bli tatt igjen, sa Lie.

Som syklet Landegrensen for 3.året.

– Det er morsomt. Man må jo støtte lokale ritt. Jeg føler jeg ikke har så mye valg, mente Lie som skrøt av samarbeide syklistene hadde ute i løypa.

Vant gjorde Andreas Minge på tiden 3:51:58. Martin Gustavsen ble nummer 3. Blant damene var Helene Stenersen Lund raskest på tiden 4:25:16.

Nordby fristet

I 90 km-løypa var Kjetil Imbsen fra Nesodden SK først i mål.

– Det var en kjempefin løype. Vi startet rolig, men så økte tempoet. Jeg syklet alene de siste 15 km, men da var det bare å bite tenna sammen, og innbille seg at de andre kom rett bak, sa Imbsen.

Som innrømmet at han var fristet til å stikke innom Nordby, når han først var i området. Men det ble altså bare med tanken.

Prestisjeoppgjør

Nytt av året av Grenseløpet. Der kunne man velge mellom 5 km og 10 km. I tilleg løp skoleelever et tre kilometer langt moro-løp.

Det deltok rundt 80 løpere i alle ulike nivåer. Det var alt fra tidligere verdensmestere i orientering, unge lovende orienterere, tidligere fotballspillere og mosjonister.

Orienteringsløperen Thomas Natvig Årstad var raskest i 10 km-løypa.

– Det er viktig å slå gamlekara i klubben, sa han med et smil etter å ha slått både Emil Wingstedt og Mats Haldin.

Natvig Årstad var godt fornøyd med å ta seieren i den første utgaven av Grenseløpet.

– Det er annerledes fra hva jeg driver med til vanlig. I skogen er det noen perioder med lavere fart, men her er det aldri hvile, avsluttet han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.