– Jeg er helt målløs jeg. Vi har jobbet med dette siden i fjor vinter, og nå er hele prosjektet finansiert. Det er helt fantastisk, sier Ingvar Nordås i Gimle IF.

Stor stemning

For det manglet ikke på ekte glede på Venåshytta i går formiddag da Karianne Fuglerud Ingerø fra Gjensidigestiftelsen troppet opp for å overraske gubbegjengen.

– Dette prosjektet innfrir alle krav vi har til prosjektene vi ønsker å støtte. En stor grad av dugnadsinnsats, og ikke minst at dette kommer allmennheten til gode, sa hun før gavesjekken ble presentert.

Da gubbene fikk se summen på 570.000 kroner, trodde de nesten ikke sine egne øyne.

– Helt utrolig. For en julegave. Viljen til å jobbe dugnad blir bare enda større nå, var blant reaksjonene rundt bordene på Venåshytta.

Settes i gang nå

Tidligere i høst fikk Gimle 250.000 kroner av Sparebankstiftelsen til å sette i gang prosjektet med å rydde hogstområdet sørvest for Venås. Det skal lages nye og flotte turstier for allmennheten. Med denne gaven er hele prosjektet finansiert, og dermed kan også Gimle anslå en sluttdato.

– Vi håper å kunne markere en offisiell åpning for hele prosjektet på Venåsdagen i september 2017, sier Nordås.

Han kan også fortelle at planene er i gang med å forskjønne området ytterligere.

– I tillegg til å anrette selve turstiene, ønsker vi å lage skikkelige skilt med avstander og informasjon. Og å sette opp benker langs veien. Grunneier er kontaktet, og han er positiv, forteller Nordås.

Over 800.000 kroner i gave

Stiene og veien i området har forfalt kraftig de siste årene, og i forbindelse med hogsten i området, bestemte Gimle seg for å gjøre en jobb der.

Med totalt 820.000 i gaver i høst er alt på plass.

Gjensidigestiftelsen har støttet prosjekter i Norge med over to milliarder kroner siden ordningen ble innført.

Det er fem kriterier i stiftelsens krav, og Gimles søknad går under kravet om økt aktivitet for befolkningen. At dette området sogner til tusenvis av haldensere, var et stort pluss, kunne Fuglerud Ingerø fortelle.