– Det er bra oppmøte og interessen har vært stor for tilbudet. Nå håper vi at vi får med oss alle på treningene framover mot Byløpet, sa instruktør Geale De Vries i Halden Idrettslag til til HA, før gruppa bega seg ut på løpetur i kveldsmørket på Remmen.

Tilbud til alle nivåer

– Treningene legges opp slik at det blir utbytte både for dem som har trent en del før, og de som er helt ferske. Vi vet jo at deltakerne kommer med forskjellig treningsgrunnlag, og vi tilpasser treningsopplegget etter nivået på deltagerne.

– Dette er bra for folkehelsa og det at vi har et mål å trene mot, gir selvfølgelig ekstra motivasjon.

– Vi har deltakere fra 8 til 60 år, og alle skal få en følelse av mestring, samtidig som vi skal ha det sosialt sammen, sa en forventningsfull De Vries.

Les også: Nå kan du komme i form til Byløpet

 

Har lagt det ut på Facebook

Blant de mange forventningsfulle mosjonistene treffer HA Jørn Danielsen, som håper å fullføre Byløpet for første gang i April.

– Jeg ønsker jo å komme i form, også er det jo viktig å ta vare på helsa. Selv om jeg vet det blir tungt, satser jeg på å løpe den lengste løypa på 10 km. Jeg har løpt noe før, men når det er et slikt organisert tilbud er det enklere å komme i gang.

Før gruppa forlater den behagelig temperaturen inne i Remmenhallen og begir seg ut i den kalde vinterkvelden, røper han at han har en lagt egen plan for hvordan han skal holde motivasjonen på topp.

– Jeg har lagt ut på Facebook at jeg skal løpe Byløpet, slik at alle vennen mine kan se det. Så nå er det ingen vei tilbake humrer han, før gruppa starter på den første av vinterens mange treningsøkter.