Gå til sidens hovedinnhold

Stortap i nord for Fredrikshald

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredrikshald fikk seg en leksjon i effektivitet, og tapte hele 1-9 i bortekampen mot Sjarmtrollan lørdag ettermiddag.

Fredrikshald gikk respektløst til verks mot topplaget fra nord fra start. Sjarmtrollan sto med 10 poeng på tre kamper før helgen, og er en av favorittene til å vinne eliteserien denne sesongen.

Ardi Berbatovci ga bortelaget ledelsen allerede etter fire minutter etter en fin prestasjon og tunnell på keeper.

Noen minutter etterpå hadde Fredrikshald en gedigen mulighet til å doble, men hjemmelagets keeper avverget.

Snudde kampen før pause

Det var en fartsfylt førsteomgang, der Sjarmtrollan spilte aggressivt mot tekniske haldensere og satset mye på tempo i kontringsspillet. Temperaturen i kampen var høy, og hjemmelaget protesterte høylydt på enhver dommeravgjørelse som ikke gikk i deres favør.

Jubelen i hallen sto fullstendig i taket hver gang en Fredrikshald-spiller gjorde en feil, og det var tydelig at det skulle bli enn tøff affære.

Fredrikshald-keeper Isa Shipshani feilberegnet en langpasning etter ni minutter, og Sjarmtrollan utlignet til 1-1.

Det høye tempoet fortsatte, og flere av Fredrikshald-spillerne imponerte med lekre tekniske detaljer. De blåhvite fra Halden skapte et par enorme muligheter, og hadde virkelig fortjent ledelse. Blant annet et klokkerent stolpeskudd fra Shkodran Dinaj.

Det skal også sies at Sjarmtrollans keeper Jørn Kroken virkelig hadde dagen mellom stengene, og sto for en rekke feberredninger.

Men da effektiviteten sviktet for Fredrikshald, var det helt motsatt for hjemmelaget. To kjappe scoringer ut av ingenting mot slutten av omgangen, gjorde at Sjarmtrollan kunne gå til pause med en noe flatterende 3-1-ledelse.

Nådeløst straffet

Tidlig i andre omgang økte også Sjarmtrollan til 4-1 på et susende frispark, og det så meget vanskelig ut for Fredrikshald, som før denne kampen ikke hadde tapt i debutsesongen i eliteserien.

Mot slutten av kampen gikk Fredrikshald nærmest i oppløsning, og hjemmelaget kunne øke ledelsen gang på gang.

Fredrikshald fikk seg rett og slett en leksjon i effektivitet denne lørdagen. Sjarmtrollan hadde bedre keeper og utnyttet feilene nådeløst.

Det hjelper lite å være teknisk overlegne når motstanderen vil mer, vinner flere dueller og løper mer.

Hjemmelagets Milos Vukenovic satte inn hele fem scoringer.

For Fredrikshald gjelder det å lade om batteriene foran søndagens kamp mot Hulløy Bodø.

Kommentarer til denne saken