Gå til sidens hovedinnhold

– Nå blir vi på Halden stadion

Artikkelen er over 4 år gammel

Halden Byløp ble en herlig folkefest i strålende sommervær. Og arrangøren lover at løpet har kommet for å bli på Halden stadion.

– Halden stadion er en utrolig fin arena, og den er perfekt til et slikt arrangement. Det er ingen grunn til å flytte herfra, det er jo vår storstue, sier Ottar Kvitnes og Kari Ohlgren i HIL.

– Strålende fornøyd

Godt over 200 løpere i alle aldre gjennomførte Halden Byløp lørdag.

– Vi er strålende fornøyd med denne dagen, og kunne egentlig ikke bedt om noe mer. Det er alltid noe som kan bli bedre, men det kan vi forbedre til neste år, sier Kvitnes.

– Vi skal evaluere i etterkant, men å bruke stadion har vært en suksess. Det er faktisk flere som har ssgt til meg at de aldri har vært på gressmatta her før, sier Ohlgren.

Lovordene om det nye samlingspunktet var mange blant store og små.

– Det er smart å ha et slikt løp her. Barna kan løpe og leke i fred, det var ikke så lett da man hadde løpet i parken. Det var god stemning her og løypa likte jeg veldig godt, sier Emil Wingstedt.

Dyktig sliten på slutten

Den tidligere verdensmesteren i orientering løp først i mål på 10-kilometeren.

– Et helt greit løp. Jeg har vært syk, og formen er ikke på topp. Jeg var dyktig sliten på slutten, og klarte ikke å holde farta like bra på den andre runden, sier Wingstedt som løp på 34.05.

Også Ulf Fredriksen skrøt av arrangementet.

– Det er ganske rart at det ikke har vært her før egentlig. Jeg har ingenting å utsette på arrangementet, sier den tidligere fotballspilleren som måtte gi seg halvveis med en strekk bak i låret.

– Ikke siden glansdagene i Paulsbo

– Jeg prøver å holde i gang med løping tre ganger i uka, men en slik strekk har jeg ikke kjent siden glansdagene for mange år siden i Paulsbo, ler Fredriksen.

De yngste storkoste seg med 300 og 600 meter på stadion, før Spenstløpet (1609 m) ble sendt av gårde.

– Det er jo sikkert mange som ikke har løpt på skikkelig tartandekke før. Inntrykket er at alle liker seg her. Og været kunne jo ikke vært bedre, sier Ottar Kvitnes i HIL.

Godt over 100 løpere startet 5 og 10-kilometeren, og det ble en varm affære.

Dobbelt opp for Herman

Spesielt for 14 år gamle Herman Kirkebøen Finsrud som akkurat hadde vunnet Spenstløpet.

– Jeg elsker å løpe og trene, og tenkte jeg skulle ta med meg 5-kilometeren også. Jeg tok det litt med ro på Spenstløpet for å holde hele, og det klarte jeg greit, sier han.

Med tiden 19.30 på fem kilometer, er det liten tvil om at dagens treningsøkt var solid.

– Det var slitsomt, og veldig varmt. Nå skal jeg slappe av og bade i kveld. Jeg trener hver dag, men nå får det være nok for denne dagen, sier Kirkebøen Finsrud som både driver med orientering og langrenn.

Lite å gjøre med Achame

Unge og lovende Trym Tønnesen vant SA-løpt i Sarpsborg forrige helg. Nå løp han inn til tredjeplass på 5-kilometeren på tiden 16.36.

– Det var ikke noe godt løp av meg, men vinneren var det lite å gjøre med uansett, sier Tønnesen.

Vinneren Salomon Achame fra Namdal var nemlig i en klasse for seg.

Tessa Frenay fra HIL vant damenes 10-kilometer.

Resultater

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.