Kajsa Nilsson sin gamle rekord på damesiden var på 4 minutter og 17 sekunder. Mange mente at Frenay hadde gode muligheter etter å ha vist fin form den siste tiden.

– Formen har kommet tilbake der den skal være de siste to ukene, og jeg har fått trent litt hardere. I tillegg har jeg hatt noen bakketreninger i det siste, så jeg hadde håp om å ta den, sa Tessa til HA etter målgang.

Tre sekunder foran

Og friidrettsutøveren skuffet ikke. Hun stormet inn i mål på tiden 4.13, og slo dermed Nilssons rekord med tre sekunder.

– Jeg er veldig fornøyd med å slå rekorden, men jeg føler faktisk at jeg hadde litt mer å gi. Jeg ble sperret noen ganger da vi løpte oppover indre festning, og slet litt med å komme meg forbi, fortalte hun.

– Så du kunne løpt enda fortere?

– Ja, jeg hadde nok enda noen sekunder inne, men da har jeg jo litt å gå med til neste år. Da skal jeg nemlig forbedre rekorden ytterligere, smilte den nye rekordholderen.

– Gikk som en pingvin i fjor

Men selv med litt mer å gi, var det en tydelig sliten Frenay som kom i mål, etter de kraftprøven opp til Klokketårnet, der 120 høydemeter skulle bestiges på bare 800 meter.

– Det er slitsom, men utrolig morsom løype, med mange folk som heier underveis. Og selv om jeg var godt sliten på slutten, så var det bedre enn i fjor, da jeg gikk som en pingvin på de siste meterne, sier Tessa Frenay og ler.

Knuste deltakerrekorden

Det var ikke bare løyperekorden som ble slått i solskinnet lørdag formiddag. Også deltakerrekorden ble slått med god margin. Hele 187 sprekinger løpte fra Torget og opp til Klokketårnet.

– Vi hadde 125 i fjor, så det er en solid økning som vi så klart er veldig fornøyde med, kunne Gjermund Tønnesen i arrangørklubben Halden Idrettslag fortelle.

Han mener økningen skyldes flere ting.

– Jeg har ikke noe klart svar på det, men det er tiende gang vi arrangerer Kanonløpet nå, og jeg tror det har spredd seg utover til hele Halden. Det er en spektakulær og spesiell løype, som alle har mulighet til å klare i sitt eget tempo. I tillegg hadde vi veldig mange fra Kvik her i år som hjelper på.

Antall deltakere var over forventet, og det kunne merkes nede på Torget før start, der arrangøren fikk litt problemer under påmeldinga.

– Det ble gjort litt feil med puljeinndelingen, og det var litt kaos til tider, som vi må ta på vår kappe. Men vi lærer av dette til neste år, sier Tønnesen.