Gå til sidens hovedinnhold

Storkoste seg på friidrettstrening

Artikkelen er over 4 år gammel

Prosjektleder Rolf Karlsen i Halden kommune ga seg helt over da nærmere 100 store og små flyktninger storkoste seg med friidrett på Halden stadion.

- Dette er en del av et introduksjonsprogram der Halden kommune har kunnet opprette en 30% stilling for meg, takket være tilskudd fra Østfoldhelsa, som igjen er en del av Østfold Fylkeskommune, fortalte en fornøyd Rolf Karlsen.

- Min oppgave blir da å skape kontakt med lag og foreninger, som er villige til å stille opp i et forsøk på å integrere flyktningene.

- Og der har både Halden Atletklubb og Halden Idrettslag stilt seg positive, sa Karlsen.

Overveldende

- Vi har også fått støtte fra NAV, som har ansvaret for en flyktningavdeling, til dette prosjektet. Faktisk fikk vi et større beløp enn jeg ba om, smilte Rolf Karlsen.

Som var helt overvelded etter hvert som flytningefamiliene strømmet inn gjennom portene på Halden stadion tirsdag kveld.

- Her må det jo være nærmere 100 deltakere, i tillegg til mange foreldre på tribunen, sa Karlsen fornøyd.

Og passet samtidig å rette en stor takk til alle som stiller opp helt frivillig i arbeidet med dette prosjektet.

Ordføreren ønsket velkommen

Ordfører Thor Edquist hadde også tatt turen til Rødsjordet og ønsket alle hjertelig velkommen til en fantastisk kveld for en treningsøkt med friidrett.

- Jeg håper virkelig denne kvelden kan føre til at mange av dere velger å fortsette med friidrett eller en annen idrettsgren, slik at dere kan få glede av å være en del av Halden-idretten.

- Et kjempeflott initiativ fra en av kommunens egne ansatte. Og jeg er sikker på at det kommer mye godt ut av dette tiltaket, sa blant annet ordføreren.

Hjelp til å integrere

I Halden IL er Ton Frenay primus motor for dette introduksjonsprogrammet, og han håper selvsagt at det skal skaffe HIL noen nye friidrettsutøvere.

Bildeserie

Bilder fra flyktningenes treningsøkt med Halden IL

 

- Det hadde selvsagt vært hyggelig, men målet for oss er først og fremst å kunne hjelpe til med å integrere våre nye landsmenn, sa Frenay.

Som hadde invitert flyktningene til en en helt vanlig treningskveld, der HILs egne utøvere og trenere var med på alle øvelsene.

- Og så har vi søkt midler fra idrettsforbundet, slik at alle flyktningene som vil være med i Byløpet på lørdag, kan løpe helt gratis.

Kjempegøy

- Dette har vært kjempegøy, strålte 8 år gamle Naydos fra Eritrea.

Etter å ha sprunget fort, kastet kule og hoppet både langt og høyt.

- Jeg har vært på Halden stadion en gang før. Med skolen min. Men dette var mye morsommere, mente Naydos. Som storkoste seg i den etterlengtede solsteken.

Og Naydos kunne gjerne tenke seg å drive mer med friidrett, sammen med mange, fine venner.

Mat og joggesko

Og etter at treningsøkten var over, var det dekket på flere småbord med frukt og sunn mat. Og selvsagt sunn drikke.

Og en stor haug med flotte joggesko kunne deles ut, til nye, lykkelige eiere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.