Gå til sidens hovedinnhold

Henriette (14) er nest best i Norge - gjennom tidene!

Artikkelen er over 3 år gammel

14 år gamle Henriette Jæger fra Aremark løp i helga 60 meter på 7,74. Det er tidenes nest beste resultat i 15-årsklassen i Norge (innendørs) gjennom tidene.

– Henriette er ekstremt målbevisst og har bare fortsatt den fine utviklingen fra i fjor høst. At det skulle komme en slik kanontid så tidlig på sesongen, var likevel overraskende, sier mamma og trener Unn Merete Jæger.

Historisk under NM?

Henriette Jæger deltok i helga på Bassesprinten. Dette er et seniorstevne, og mange av de beste sprinterne i Norge var med. 14-åringen fra Aremark ble nummer fire i finalen, der hun var eneste deltaker under 20 år. Og tiden var ikke bare god. Den var oppsiktsvekkende god.

7,74 på 60 meter. Det er tidenes nest beste resultat satt av en norsk jente i 15-årsklassen innendørs. Gjennom tidene. Rekorden? 7,73.

Altså ett fattig hundredel bedre enn Henriette.

– Neste helg er det innendørs-NM i Bærum, så kanskje rekorden kan tas der.

Strålende 200-tid

Henriette løp også en meget bra 200 meter. Hun ble klokket inn på 24,83, som blant annet er langt under kravet til Ungdoms-OL i 2019, men ble disket fordi hun hadde tråkket på streken.

14-åringen satser i tillegg til sprintøvelsene 60, 100 og 200 meter også på lengde og høyde, og skal i begynnelsen av mars delta i NM i mangekamp.

Til neste helgs innendørs-NM i Bærum skal også Henriettes storesøster Karoline være med. Hun viser også solid form, og er en medaljekandidat i tresteg.

Kommentarer til denne saken