- Deilig å kunne trene i varmen i shorts og T-skjorte, kontra å måtte ha på seg tre lag med klær, sier sleggekaster Silje Bergstrøm Stenersrød fra Halden IL.

Økt motivasjon

Hun er en av sju utøvere fra HIL og Aremark som er på felles treningsleir. De seks øvrige er Trym Tønnesen, Patrick Bennett, Silje Stenersrød, Alexander Skammelsrud (alle HIL), Henriette Jæger, Karoline Jæger, Christian Thomassen (alle Aremark).

- Det fine vårværet gjør det også mulig å sjekke hvordan lengdene er, målt opp mot nedlagt trening i vinter. Det er også veldig bra å trene med andre kastere fra resten av Norge og andre nasjoner. Det gjør jo at motivasjonen øker, sier hun.

Tror på godt 2018

Fra HIL-leiren får HA fortalt om en meget bra leir i Albufeira.

- Alex (Skammelsrud) trener mye med gode sprintere fra Ask (Bergen), er skadefri og ser fram mot en god sesong etter fjoråret som var preget av skade. Trym (Tønnesen) og Patrick (Bennett) trener med mellomlangdistanse-løpere fra Moss IL, forteller Gjermund Tønnesen, lagleder og trener i Halden IL.

Påsketradisjon?

Utøverne fra Aremark er også godt i rute. Henriette Jæger har allerede vist seg fram med topp resultater innendørs, mens Karoline Jæger og Christian Thomassen også håper på en god og framgangsrik 2018-sesong.

- Vi har hatt ni gode og varierte økter. Her nede har vi tenkt på allsidighet, og trent både sprint, hekk og hopp. Alle tre fra AIF har respondert godt på treningen, sier Lars Martin Jæger, trener, leder, lagleder og friidrettspappa i Aremark IF.

Og legger til:

- Det er helt topp forhold her nede. Dette kan fort bli en påsketradisjon!