Det sier Ottar Kvitnes i HIL, som sammen med Ton Frenay fra samme klubb og Veronika Lund fra Spenst håper å se haldensere i alle aldre på Halden stadion lørdag 6. mai.

Stadion som base

– Halden Byløp har løyper for folk fra 0 til 100 år. Og lengder fra 300 meter til én mil. Så hit kan du komme for å trille barnevogn eller for å løpe alt du kan, smiler han.

Nytt av året er det både at Halden Byløp legger basen til stadion – og at mila er tilbake.

– Vi hadde det bra i sentrum, men tror det blir bedre for alle her på stadion. Her har vi alt vi trenger, både garderobeanlegg, tribuner, tidtakerbu og et fint, avskjermet område der barn kan aktiviseres, sier Kvitnes.

– Mila er tilbake

Den lengste løypa i byløpet 6. mai blir 10 kilometer.

– Mila er tilbake! Det er det mange mosjonister som har spurt etter, forteller de.

Hovedtraseen på 5 kilometer starter på Halden stadion, og slynger seg rundt om i byen.

– Etter fem kilometer kommer alle innom her på stadion. Noen løper da i mål, mens milløperne tar en runde til.

 

Kvitnes forteller at traseen er godkjent av både politi og brannvesen, og er kontrollmålt slik at den også kan godkjennes om offisielt løp av Kondis.

Spenstrunden 12-15 år

Inne på stadion blir det løp (300 og 600 meter) for barn i alderen null til elleve år. Og for ungdommene (12-15 år) blir det også en splitter ny løypetrasé.

– Vi i Spenst er med som sponsor, og skal blant annet stå for all oppvarming. I tillegg har vi Spenstrunden, som er én engelsk mil (1609 meter).

Sier Veronika Lund fra Spenst, mens HIL-gutta Kvitnes og Frenay tillegger:

– Spenstrunden starter ved stadion, går ned på Høvleritomta og opp bak barnehagen, ut på Refneveien og tilbake til målgang på stadion, sier de.

Trioen håper å se flere hundre haldensere på startstreken . Påmelding kan gjøres på HILs hjemmeside på nettet, eller etteranmelding på løpsdagen.