Halden Idrettslags friidrettsgruppe har hatt en fin sesong, og feiret seg med sesongavslutning og premier på Berg ILs klubbhus torsdag.

Premiedryss

Sommerstid trenes det på Halden stadion, Aremark grusbane og Kalnes stadion. Innendørs trener alle HIL-gruppene på Remmen, samt at Østfold Friidrettskrets leier Rimnershallen i Uddevalla én helg i måneden - et tilbud som er åpent for alle friidrettsklubbene i Østfold.

Premiedrysset startet, som seg hør og bør, med de yngste. Her var både frammøtepokaler, premier fra friidrettskretsens karusellstevne og fra høstens klubbmesterskap.

Magiske 1000 poeng

Tyrvingtabellen er prestisjetung i friidrettens verden, og 1000 poeng står som en viktig milepæl. 1000 poeng er vanskelig å oppnå, men i år hadde HIL fem utøvere som klarte dette:

 

Tommi Pasanen (13 år, spyd), Jacob Gomes Hansen (15 år, 60 meter og 100 meter), Trym Tønnesen (17 år, 3000 meter og 5000 meter), Alexander Skammelsrud (18 år, 60 meter) og Alexander Skorpen (19 år, spyd). En fin bragd av de lovende friidrettsutøverne!

Tre norgesmestere

Halden IL har så definitivt også gode seniorutøvere, og flere har markert seg helt i Norgestoppen i sine øvelser denne sesongen - der klubben har fått tre norgesmestere.

 

Emilie Ingerø fikk pokal for å ha satt ny kretsrekord i spyd. Så var det også en påskjønnelse fra klubben til de som tok gull i junior NM 20-22 år. Det var Emilie Ingerø i spyd og Tessa Frenay på både 1500 meter og 3000 meter i Harstad i august.

I herreklassen fikk Christer Bergstrøm Stenersrød en påskjønnelse for sitt NM-gull i spyd. Her satte han samtidig personlig rekord. Christer er den femte NM-gullmedaljøren i et senior-NM som Halden IL har hatt på de 105 årene laget har eksistert. Det forrige gullet var i 1990.