Gå til sidens hovedinnhold

Fra null til gull

Artikkelen er over 3 år gammel

De startet på bar bakke i januar, med et fjernt mål om å komme i god nok form til å fullføre Halden Byløp i slutten av april. I dag kunne de feire seg selv etter en triumfferd gjennom Haldens gater.

- Hvor vi befant oss da vi startet opp i januar?

- Det var helt på null for de aller fleste av oss. Så du kan godt skrive at dette har gått fra null til gull, smilte de fornøyde medlemmene i nybegynnergruppen til Halden IL.

Etter at de hadde overgått egne forhåpninger, og faktisk fullført Halden Byløp.

Tøffe kneiker

- Vi har hatt noen tøffe kneiker underveis, og flere har nok vært på nippet til å gi seg.

- Men da har gruppa stått sammen og hjulpet hverandre fram. Uten felles treninger så hadde det nok ikke vært mange av oss som hadde kommet helskinnet til målet i dag, mente Ingjerd Buer Løvås.

Som stolt løfter deltakermedaljen i været, sammen med sine medløpere i nybegynnergruppen.

- For ja. Nå er vi stolte over oss selv.

 

Fornøyd med 5 km

- Nå har jo noen vært tøffere enn andre, for det er ikke alle som har løpt den lange løypa. Men vi er fornøyd med å ha kommet oss rundt 5 km også, smilte Mai-Britt Sva Gøperød.

- Og så var det kanskje greit at bygatene i halden er ganske flate, for vi har trent i langt hardere løyper enn dette, forklarte Mai-Britt.

- Vi hadde blant annet noen treningen i festningen som nesten tok motet fra oss, men jammen kom vi oss gjennom det også, gliste Jørn Wold.

Klar på at gruppa gjerne kunne tenke seg nye utfordringer.

- For vi kan ikke helt slutte å trene nå som vi er så godt i gang.

Ny løpergruppe

- Vi må jo prøve å opprettholde et treningstilbud til disse flinke folkene. Uten at vi skal sette for store mål.

- Å satse på maraton eller halvmaraton blir nok i drøyeste laget, men et fint mål må være å jobbe mot å senke personlige rekorder i neste års Halden Byløp, mente trener Geale de Vries.

- Og kanskje finner vi noen lignende konkurranser som dette her, eller til og med noen stafetter, sa Geale de Vries.

Som sammen med Ton Frenay fikk masse skryt av nybegynnergruppa.

- Det er helt klart deres fortjeneste at vi står her med medaljer i dag. De har lagt opp til utrolig varierte og morsomme treninger, og motivert oss til å fortsette når det har sett som mørkest ut, kom det samstemt fra gruppen.

- Så vi håper virkelig Halden IL finner en mulighet til å kunne lage et opplegg for oss utover å ha fått oss i knallform til Halden Byløp, jublet de stolte løperne.

Kommentarer til denne saken