Mesterskapet går denne gangen i Hvidovre i Danmark, og arrangeres førstkommende helg.

Aremarkingene er tatt ut til en individuell øvelse hver. Karoline skal hoppe tresteg, mens Henriette skal løpe 200 meter, i tillegg til 4x100 meter stafett.

Begge jentene skal få bryne seg på konkurrenter som er eldre enn seg selv, og for Henriette sin del kan hun måte jenter som er hele fem år eldre.

– Det er ikke vanlig at de tar med 15-åringer til et slikt mesterskap, men de hadde lyst til å se Henriette på det nivået, og gjorde et unntak, forteller mor og trener Unn Merete Jæger.

Tessa til Nordisk-Baltisk mesterskap

Samme helg går også Nordisk-Baltisk mesterskap for U23 av stabelen, og Halden Idrettslag har med Tessa Frenay til mesterskapet, som arrangeres i Gävle, Sverige.

Tidligere i år løp hun en meget god 5000 meter i Nederland, der hun løp inn på tiden 16.24, som er den tredje beste tiden satt av en norsk løper i år. Tiden var såpass god at hun ble tatt ut som eneste løper til det Nordisk-Baltiske mesterskapet.

Det er det første mesterskapet Frenay løper for Norge, etter at hun ble norsk statsborger i fjor høst, og 22-åringen drar til Sverige med mål om å sette ny personlig bestetid.