Februar er liksom ikke tiden for viktige fotballkamper i Norge, men TTIFs fotballdamer måtte til pers i opprykksfinale mot Øvrevoll/Hosle 3, på Tistedal stadions kunstgress søndag kveld.

Grep muligheten

Etter seier 2-1 over Drøbak/Frogn sist helg i semifinalen, var det direkte opprykk til 3. divisjon det sto om søndag.

Etter en litt forsiktig åpning, lå TTIF-jentene under 0-1 etter 45 minutter. Men etter en god taktikkprat i pausa, kom TTIF på banen som et nytt lag, og grep opprykksmuligheten med fem flotte scoringer.

Skjøt fra midtbanen

Og "råest" av alle var Mari Sperre Andreassen, som åpnet og avsluttet målshowet for TTIF, med to susere fra midtstreken. Der ballen begge ganger spratt over en forfjamset Øvrevoll-keeper.

- Helt utrolig, for det var liksom ikke meningen å skyte noen av gangene, gliste Mari. - Jeg fikk to støttepasninger, som jeg slo langt, slik vi avtalte i pausa. Og jammen ble det fulltreff på begge to, jublet Sperre Andreassen.

Snudde fort

For de overraskende mange tilskuerne som hadde trosset det ufyselige været, ble det utrolig spennende. For TTIF sprakk ikke nullen før det var 20 minutter igjen.

Men da skjedde det fort. Med fem raske scoringer. Der Mari Haugsten, Mina Elazahri og Emilie Røyan Thunem, noterte seg for fulltrefferne mellom Mari Sperre Andreassens to langskudd.

Skal satse

- Nå skal det satses, lover tomålsscorer Mari Sperre Andreassen. - For vi skal vise at vi er gode nok til å hevde oss i 3. divisjon.

- Utrolig moro for jentene at de lykkes. For de legger så mye i fotballen, skryter trener Esteban Reyes. Glad for at Kurland trakk laget sitt i 3. divisjon, slik at TTIF-damene fikk denne ekstra opprykksmuligheten, etter å ha mislyktes i kvalet sist høst.