Et lignende supportertreff har aldri blitt arrangert i Halden, og at driftige supportere gleder seg er mildt sagt ingen overdrivelse.

– Dette blir stort. Vi har vokst opp med Brian McClair, han var en viktig spiller da manager Alex Ferguson bygget opp sitt første mesterlag på 90-tallet, sier Martin Sandberg og Roy Vik i Red Army Halden.

En helaften

Det er Busby Babes Norge, som i følge Sandberg og Vik er ledende i Norge når det kommer til nyheter om Manchester United, som har sørget for å Brian McClair til Halden denne lørdagen. Det er også de som står for selve arrangementet.

– Det er på grunn av vårt samarbeid med Busby Babes Norge at vi får til dette, sier de to.

Arrangementet er åpent for alle, men Vik og Sandberg regner med det er byens United-supportere som vil prege lokalene til Absolute Bar.

– Vi vet at det er stor interesse for Manchester United i Halden. Gruppa vår på Facebook har 350 medlemmer, og det er plass til 150 personer her den lørdagen.

– Så vi anbefaler folk å kjøpe billett så tidlig som mulig. Her er vi først med noe i Halden, som vanlig henger Liverpool etter, skratter Roy Vik, vel vitende om at journalisten har visse problemer med å skrive en slik setning.

Ser kamp med fansen

Inngangsbilletten er mest en symbolsk sum, med en drikkebong inkludert.

Brian McClair vil være i puben hele dagen, fra tidlig ettermiddag til kveld.

– Han kommer til å fortelle historier og være tilgjengelig for deltakerne hele veien. Klokka 18.30 er det Southampton-United i Premier League på storskjerm, og den skal han selvfølgelig se sammen med oss, sier Sandberg.

Han legger også til at Busby Babes Norge har sponset de lokale United-supporterne med en signert drakt av Sir Bobby Charlton som skal trekkes ut blant fansen som har sett kamp på Absolute Bar før nyttår.

Innehaver René Huseby gleder seg stort.

– Dette er noe nytt i Halden, og jeg håper virkelig dette blir vellykket. Arrangørene har gjort en kjempejobb, og jeg håper på fullt hus og stor stemning her den lørdagen, sier Huseby.

Brian McClair

Født: 8. desember 1963 i Bellshill, Skottland

Posisjon: Angrep/midtbane

Karriere: Startet karrieren i Aston Villa i 1980. Spilte for skotske Motherwell og Celtic, før han ble Manchester United-spiller for 850.000 pund i 1987. Den gang en av tidenes dyreste overganger i Storbritannia. I Manchester United spilte han i 11 sesonger for Alex Fergusons suksessrike lag, før han spilte sin siste aktive sesong for Motherwell i 1998/99. Har jobbet som assisterende manager og juniortrener i en rekke klubber, blant annet Manchester United.

Meritter: 4 Premier League, 2 FA-cup, 1 ligacup og 1 europeisk cupvinnercup for Manchester United. 1 ligamesterskap og skotsk cup for Celtic. 355 kamper/88 mål for Manchester United, 30 landskamper for Skottland.