– Vil du bli en del av «stjernelaget»?

STARTER "STJERNELAG": Denne gjengen inviterer barn og unge med spesielle behov til et nytt fotballtilbud i Kvik Halden. Fv: Ann Elisabeth Førde, Øystein Østli Langseth, Pål Tegegne Bekkhus, Malin Østli Langseth og Marthe Forsth-Svensson. Foran står tvillingene Bastian og Hiltus Østli Langseth (6).

STARTER "STJERNELAG": Denne gjengen inviterer barn og unge med spesielle behov til et nytt fotballtilbud i Kvik Halden. Fv: Ann Elisabeth Førde, Øystein Østli Langseth, Pål Tegegne Bekkhus, Malin Østli Langseth og Marthe Forsth-Svensson. Foran står tvillingene Bastian og Hiltus Østli Langseth (6). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Malin Østli Langseth er initiativtaker til «stjernelaget» i Kvik. Et lag som tilbyr trening og fotballmoro til barn og ungdom med spesielle behov.

DEL

– Jeg har selv et barn med spesielle behov og oppdaget at det ikke finnes noe godt idrettstilbud. Verken i Halden eller i hele Østfold, sier Østli Langseth.

Identitet og tilhørighet

Det fikk den driftige dama til å ta kontakt med Kvik Halden, som umiddelbart tente på ideen. Nå er «stjernelaget Kvik Halden» etablert, og første trening er tirsdag 14. februar (klokka 17.15 på 7'er banen på Strupe).

– Vi har allerede fått inn åtte påmeldinger, blant annet etter at vi har informert alle byens skoler om prosjektet. Og vi håper selvsagt på mange flere, sier hun.

«Stjernelaget» skal være et fotball- og treningstilbud til unge med spesielle behov eller funksjonsnedsettelse. Nedre aldersgrense er seks år.

– Vi er veldig glade for at både Kvik, idrettskretsen og også NFF satser på dette. Barn og unge trenger også idrettstilbud, og idretten egner seg ypperlig for å skape aktivitet, identitet, tilhørighet og et sosialt miljø, kommenterer Østli Langseth.

Hun skal være lagleder for stjernelaget sammen med Ann Elisabeth Førde, mens Øystein Østli Langseth skal være trener.

– Et tilbud for alle

– Vi skal ha det gøy med fotball og kommer til å ha øktene våre på 7'er banen på Strupe, sier trioen.

Og fortsetter:

– Det som er viktig å få fram, er at hit kan alle barn og unge med spesielle behov komme. Det kreves absolutt ikke at man er fotballfrelst eller har noen forkunnskaper. Dette skal være et aktivitetstilbud for alle, også uansett hvor du bor i Halden.

Marthe Forsth-Svensson, påtroppende daglig leder i Kvik Halden, ønsker det nye tiltaket hjertelig velkommen.

– Kvik Halden skal være en klubb for alle. Vi satser på topp, men er først og fremst en breddeklubb med sunne verdier. Så ja, «stjernelaget» blir en flott tilvekst i klubben vår, sier hun.

Slik melder du deg på

Per i dag er det ingen rene fotballag for ungdom med funksjonsnedsettelse i fylket.

– Vi har et samarbeid med Store Bergan i Vestfold, og NFF er også godt i gang med sin liga for «stjernelag». Så blir vi mange nok, kan det nok bli både kamper og cuper etter hvert.

Første trening er altså 14. februar, men Østli Langseth ønsker påmelding før frammøte.

– Det er for at vi skal få god oversikt i forkant, sier han.

Påmelding kan gjøres per e-post til: malin.ostli@gmail.com.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags