Mener Kvik bør flytte hjemmebanen sin hit

STRUPE: Slik kunne en tribune på Strupe sett ut. Illustrasjon: Kenneth Bråthen.

STRUPE: Slik kunne en tribune på Strupe sett ut. Illustrasjon: Kenneth Bråthen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ett år etter han ikke fikk noe gehør fra Kvik Halden sitt styre om å flytte A-lagets hjemmearena fra Halden stadion til Strupe, mener fortsatt Joacim Heier at Kvik bør gå videre med forslaget.

DEL

Den nåværende daglige lederen i Fredrikstad Fotballklubb la i fjor – da som daglig leder i Kvik – fram et forslag om å bygge en tribune på Strupe, slik at klubbens A-lag kunne spille kamper på kunstgressbanen. HA har kommet over tegningene Heier fikk laget den gangen, og selv om han understreker at meningene hans i denne saken er basert på vurderingene han gjorde den gangen, er han fortsatt klar på at Kvik bør ta ideen videre.

– Meningene mine den gang gikk på at at Kvik hører hjemme på Strupe, og at A-laget og resten av klubben ville tjent på å flytte hjemmekampene dit og hatt ett fast tilholdssted, sier Heier.

– Flere tilskuere

Den tidligere Kvik-keeperen og daglige lederen ramser opp en rekke argumenter for at klubben bør vurdere Strupe som ny kamparena.

– Halden stadion er et flott idrettsanlegg, men jeg tror ikke det er den rette beliggenheten med tanke på å trekke tilskuere. Det har ikke vært voldsomt med folk på stadion i år, og jeg er ganske sikker på at tilskuerantallet hadde økt hvis Kvik hadde spilt på Strupe, mener Heier og begrunner:

FORSLAG: Joacim Heier kom med forslaget om å flytte hjemmekampene til Kviks a-lag fra Halden stadion til Strupe.

FORSLAG: Joacim Heier kom med forslaget om å flytte hjemmekampene til Kviks a-lag fra Halden stadion til Strupe. Foto:

– En stor del av «Kvik-familien» og ungdommen som spiller fotball i Kvik, bor i gangavstand til Strupe. Jeg tror terskelen hadde vært lavere for å dra på kamp. I tillegg hadde resten av klubben fått en bedre tilknytning til A-laget, som hadde gjort at flere av klubbens medlemmer hadde kommet på kamp.

– A-laget hadde også kommet styrket ut av det sportslig. De hadde fått ett treningsanlegg å forholde seg til, og sluppet å skifte mellom gress og kunstgress hele tiden. Kunstgresset på Strupe er også helt nytt, så de hadde fått et bra underlag å spille på hele året, sier Heier.

Et mer synlig A-lag

Han forteller at han ikke kom langt med planene mens han var i Kvik, men fikk på plass en illustrasjon av hvordan en tribune på Strupe kunne sett ut. Tegningene er godkjente, og tribunen var tiltenkt å stå mellom kunstgressbanen og tennisbanen.

– Det hadde ikke vært en altfor vanskelig tribune å lage, og jeg ser for meg en kapasitet på rundt 500–800 tilskuere. I tillegg ville dette bare vært en start også. Det er masse utviklingspotensial på Strupe, mener Heier.

– Er Strupe stort nok hvis Kvik en gang skulle rykke opp to nivåer eller få en cupkamp mot Sarpsborg 08 eller FFK?

– Hvis man ser på der Kvik er som klubb er akkurat nå, så mener jeg Strupe hadde vært den beste løsningen. Det er ikke vits i å tenke flere år fram i tid, for jeg tror Kvik skal slite med å bli en OBOS-klubb med det første, sier han.

– Når det gjelder cupkampene, så hadde man fått plass til enda flere tilskuere rundt banen. Samtidig hadde gevinsten av de 13 hjemmekampene i serien vært enda større.

Flere er positive til forslaget

Heier fikk altså ikke den responsen han håpet på fra styret i fjor, og styreleder i Kvik Halden, Bjørn Brevig forteller at de ikke har diskutert planene noe videre etter at Heier dro til FFK. HA kjenner derimot til at flere innad i klubben er positive til forslaget.

– For meg er det fortsatt opplagt at det ville vært en god løsning for Kvik. Jeg synes det hvert fall høres fornuftig ut å samle klubben på ett sted, avslutter Joacim Heier.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags