Kviks første hjemmetap på over et år

TAP: Kvik og Dardan Sæter-Mehmeti måtte bokføre et nytt tap.

TAP: Kvik og Dardan Sæter-Mehmeti måtte bokføre et nytt tap. Foto:

(Kvik-Vidar 1-2) Kvik åpnet friskest og ledet 1-0, men mistet helt taket på kampen og tapte 1-2 mot Vidar. De rød/hvites andre tap på rad, og det første hjemmetapet i seriesammenheng siden Kråkerøy-kampen 19. mai i fjor.

DEL

Kvik-supporterne fikk hjertet i halsen før tre minutter var spilt, da kaptein Dardan Sæter-Mehmeti skrek av smerte og tok telling.

Men kom seg på bena og var klar til å fortsette kampen.

Også stopperkollega Jakob Madsen Lund gikk på en tidlig smell, og måtte surret en bandasje rundt hodet.

Tidlig jubel

Innstilt på å reise kjerringa etter årets første serietap borte mot Nardo, fikk vi se et Kvik på offensiven. Og gjestene keeper slapp med skrekken etter en skikkelig sleivtreff.

Men Kvik kunne slippe jubelen løs etter et mønsterangrep, bare åtte minutter ut i kampen. Albert Makiadis venstrefot sendte et presist innlegg i retning Deni Hasanagic, som "strakk hals" og kunne styre inn 1-0 med panna.

Like etter forsøkte Filip Westgaard, seg skuddet ble så vidt klarert til corner. En av flere Kvik-dødballer som skapte farlige situasjoner.

Men et Vidar, som kom rett fra 2-2 borte mot FFK, var slettes ikke ufarlige, og David Paulmin ble tvunet ut i full strekk for å slå til corner.

GOD FOT: Albert Makiadi viste fram en god pasningsfot.

GOD FOT: Albert Makiadi viste fram en god pasningsfot. Foto:

Skiftet retning

Og da hele Kvik ble litt for passive i presset, utnyttet Vegard Aasen dette med en markkryper fra drøyt meter, til å utligne til 1-1. På et skudd som skiftet retning på sin vei forbi Kvik-keeper Paulmin.

Da var snaue halvtimen spilt.

Stillingen var også 1-1 da lagene gikk til pause, etter et siste kvarter der Kvik slo mer langt og upresist, enn i en spillende god kampinneldning.

Et resultat av at Vidar hadde jobbet seg godt inn i kampen.

Havnet under

Marcus Moberg erstattet Kevin Krans etter hvilen. Sikkert i et forsøk på å tilrive seg initiativet på midten igjen. Uten at det ga umiddelbare resultat.

Vidar var langt friskere og presset Kvik helt inn i eget forsvarsfelt. Et godt skuddforsøk snek seg utenfor Paulmins høyre stolpe, men like etter måtte Kvik-keeperen plukke ballen ut av eget nett.

Tafatte Kvik-forsvarere kom aldri opp i motstanderen, og til slutt kunne Thomas Jakobsen sette inn en keeper-retur til 1-2.

- Nå må dere våkne guttær, ble det ropt fra tribuneplass. og faktisk så det ut til å hjelpe. Med et par Kvik-avslutninger. Men slet fortsatt med å finne rytmen i angrepsspillet.

Dessverre traff aldri Marcus Moberg ballen skikkelig, på den beste av sjansene. Mens Mathias Engebretsens skudd gikk via en forvsarer til corner.

Dobbeltbytte

I et forsøk på å snu kampen det siste kvarteret gjorde Bergersen et dobbeltbytte. Ut med Strømsborg og Hasanagic, og inn med Peder Nomell og Samuel Narh.

Et offensivt bytte. Som holdt på å gi resultat med en gang. Nomell stusset et oppspill i retning Narh, som var nær ved å score på sitt første tilslag på ballen.

Peder Nomell la igjen til rette med hodet noen minutter senere, men skuddet til Lundblad Næsheim gikk rett i keepers sikre grep.

Direkte rødt kort

Fem minutter før slutt får Kvik-spiller Youssef Chaib direkte rødt kort, etter en friparksituasjon. Uten at noen oppfattet hva han fikk kortet for.

Dermed ble Kvik redusert til 10 mann i kampavslutningen, og like etter det røde kortet ble David Paulmin liggende nede med hodeskade, etter en duell.

Heldigvis tok David igjen plass mellom stengene, etter å ha måtte bytte en blodig drakt. Og gjorde en god redning da Vidar kunne avgjort til 1-3.

Med ni tilleggsminutter var det fortsatt tid å gjøre det for Kvik, men ballen trillet ikke Kviks vei, og Vidar-keeperen kunne redde foran føttene til Peder Nomell.

Et stormløp med cornere og innkast ga ikke resultat, og dermed ebbet det ut med Kvik-tap 1-2.

KAMPFAKTA

PostNord-ligaen avd. 1:

Halden stadion:

Kvik Halden-Vidar 1-2 (1-1)

1-0 Deni Hasanagic (8)

1-1 Vegard Aasen (28)

1-2 Thomas Jakobsen (48)

Gult kort: Jakob Madsen Lund, Kvik. Vegard Aasen, David Eie, Vidar

Rødt kort: Youssef Chaib, Kvik

Dommer: Jon Romuld Håversen, Gimletroll

Tilskuere: 446

Kvik:

David Paulmin, Jakob Madsen Lund, Dardan Sæter-Mehmeti, Ole Strømsborg (Peder Nomell), Filip Westgaard, Deni Hasanagic (Samuel Narh), Mathias Engebretsen, Albert Makiadi, Kevin Krans (Marcus Moberg), Øystein Lundblad Næsheim, Youssef Chaib.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags