Kvik spilte uavgjort mot Ljungskile

TRO TIL: Albert Makiadi og resten av Kvik-laget tro til så det gnistret mot Ljungskile.

TRO TIL: Albert Makiadi og resten av Kvik-laget tro til så det gnistret mot Ljungskile. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Kvik HFK-Ljungskile 2-2) Kvik ga fra seg en 2-0 ledelse, i en kamp der det var fotballkrig i 90 minutter.

DEL

- Rett og slett en voksen kamp av oss, mente Kvik-trener Kent Bergersen, etter 2-2 mot det svenske 1. divisjonslaget Ljungskile, på Strupe kunstgress mandag kveld.

- En artig fotbakkamp, der vi virkelig fikk vist at vi har vokst rent fysisk fra forrige sesong, sa Bergersen.

Ble presset

Etter at Ljungskile hadde gått ut i "hundre", og presset Kvik langt inn i eget forsvarsfelt i åpningsminuttene. Med en intensitet som gjorde at de fremmøtte på Strupe fikk bange anelser om hva som var i vente.

Men anført av kaptein Dardan Sæter-Mehmeti red Kvik av stormen, og svarte med samme mynt som svenskene, og kjempet seg etter hvert opp i banen.

I det som skulle bli årets tøffeste dyst så langt. Mot en motstander som er det beste Kvik har møtt siden FFK-kampen i februar.

Effektive

Og etter å ha tilrevet seg et initiativ i kampen, skulle Kvik også vise seg som et effektivt lag. Med å score på sin aller første sjanse.

Da Dardan Sæter-Mehmeti beinet inn 1-0 etter en corner, der Øystein Lundblad Næsheim først skrek et høylydt "nei", da han trodde at han hadde slått hjørnesparket alt for langt.

- Men jammen endte det opp med scoring, gliste Næsheim etterpå.

Straffe

Noen minutter etter 1-0 var Kvik på farten igjen. Næsheim spilte fram til Samuel Narh. Ljungskile-forsvaret kom på etterskudd, og dommer Henrik Pettersen nølte ikke med å peke på straffemerket, da Kvik-spissen gikk i bakken.

Og fra ellevemeteren var Øystein Lundblad Næsheim likke sikker som mot Oddevold sist, og prikket inn 2-0. Før 20 minutter var spilt.

Inspirert av de to scoringene noterte vi også noen distanseskudd fra Kviks side, der spesielt kantspiller Kevins Krans var skuddvillig.

Smalt i duellene

Men Ljungskile skulle ikke gi seg uten kamp. For etter hvert smalt det virkelig i duellene. Med flere gule kort og opphetet stemning.

Kvik-spillerne sto på ingen måte med lua i hånda, men klinket til. Og viste også disiplin, med å beholde roen.

Men det glapp litt i strukturen da Ljungskile fikk redusere til 2-1, midtveis i 1. omgang.

- Vi etterlot et stort hull på vår venstre side, samtidig som midtforsvaret vårt mistet balansen. Noe svenskene utnyttet til å redusere, forklarte Kent Bergersen.

- Litt for enkelt, og en type scoringer vi må unngå om vi skal ta poeng i seriesammenheng, mente Kenta.

Som heller ikke var helt fornøyd med måten 2-2 målet kom, der ballen fant veien tvers gjennom Kvik-forsvaret, før Ljungskile dundret inn utligningen.

Syretest

- Jeg har sagt at vi må holde nullen, eller slippe inn maks ett mål, for å kunne vinne i 2. divisjon. I dag scoret vi to, men slapp inn like mange.

- I det som ble en meget nyttig gjennomkjøring for oss. En skikkelig syretest. En type kamp vi har søkt etter å få, og viste at vi også takler slike oppgjør.

- En voksen kampgjennomføring. Mot et godt lag. Der vi står opp og trøkker til. Og beviser at vi er ekle å håndtere for motstanderen, mente Kent Bergersen.

- I en kamp som var på et nivå som vi med sikkerhet kommer til å oppleve mange ganger utover i sesongen, trodde Bergersen.

KAMPFAKTA

Treningskamp:

Strupe kunstgress:

Kvik-Ljungskile 2-2 (2-1)

1-0 Dardan Sæter-Mehmeti (11)

2-0 Øystein Lundblad Næsheim (17)

2-1 Edin Øy (23)

2-2 Jesper Westermark (61)

Dommer: Henrik Pettersen

Kviks lag:

David Paulmin, Dardan Sæter-Mehmeti, Ole Strømsborg, Jakob Madsen Lund, Filip Westgaard, Deni Hasanagic, Mathias Engebretsen, Albert Makiadi, Kevins Krans, Samuel Narh, Øystein Lundblad Næsheim - Youssef Chaib, Peder Nomell, Marcus Moberg, Jiress Suka Suka.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags