Kvik-motstander skal reise lengre enn jorda rundt – for å spille 13 bortekamper i 3. divisjon

OPPRYKK: Bjørnevatn vant 4. divisjon Finnmark nå i høst, og skal i 2018 møte blant andre Kvik Halden i 3. divisjon.

OPPRYKK: Bjørnevatn vant 4. divisjon Finnmark nå i høst, og skal i 2018 møte blant andre Kvik Halden i 3. divisjon. Foto:

Bjørnevatn IL fra Finnmark har 188 mil til nærmeste bortekamp – og jubler over oppsettet.

DEL

– Hvis man venter på toget i Finnmark, fryser man i hjel. Det kommer ikke et tog, for det finnes ikke tog... Vi må kjøre bil eller fly, og er uansett vant til store avstander og lange reiser, sier Kjersti Øvergaard Dahlberg.

Lengre enn rundt ekvator

Hun er styreleder for Bjørnevatn IL, som tidligere i høst rykket opp fra 4. divisjon i Finnmark. Nå er avdelingsoppsettet klart, og finnmarkingene har havnet i serie med seks lag i nærområdet rundt Gardermoen, samt to lag i Drammen, fire i Østfold og Valdres.

Totalt skal det nyopprykkede laget forflytte seg 50.930 kilometer (tur/retur, målt i raskeste kjøreavstand) for å spille 13 bortekamper i 3. divisjon. Til sammenligning: det er 10.000 kilometer lengre, altså 1.000 mil, enn det er rundt ekvator (40.076 kilometer).

– Det var dette vi ønsket, sier Dahlberg.

– Hyggelig bonus

– Selv om det er 188 mil til nærmeste bortekamp, og drøyt 200 mil hit til Halden?

– Ja. Vi har jo ikke tenkt til å kjøre bil akkurat... Selv om vi hadde havnet i avdeling med lag fra Troms og Nordland, måtte vi fortsatt ha kjørt fly til alle bortekamper. Og da med Widerøe, og buss i flere timer videre, sier hun.

Bjørnevatn ligger 10 kilometer unna Kirkenes, med daglige direktefly til Gardermoen.

– Vi har et kvarter til flyplassen, og deretter drøyt to timer i fly ned til Gardermoen. Flere av lagene vi skal møte er jo i nærheten av flyplassen, og noen turer ned til Halden og Østfold ser vi bare på som en hyggelig bonus, sier Dahlberg.

Noe annet enn TTIF og Idd

– Hva med økonomien? 13 flyvninger sørover med spillertropp og ledere vil koste?

– Ja. Vi vurderte likevel aldri å si nei til at A-laget skulle få rykke opp og spille i 3. divisjon. Det er positivt for hele klubben. Vi har regnet på det, og vet at reisebudsjettet må økes i 2018, svarer Dahlberg.

A-lagsspillerne i Bjørnevatn er så definitivt vant til å reise.

GLEDER SEG: – Vi er vant til store avstander og lange reiser, så dette skal gå fint, sier Kjersti Øvergaard Dahlberg, leder i Bjørnevatn.

GLEDER SEG: – Vi er vant til store avstander og lange reiser, så dette skal gå fint, sier Kjersti Øvergaard Dahlberg, leder i Bjørnevatn. Foto:

For der TTIF og Idd SK kanskje synes det er langt til en bortekamp i Ås (65 km), har Bjørnevatn også i 4. divisjon hatt 48 mil til Hammerfest, 40 mil til Porsanger, 50 mil til Honningsvåg, 46 mil til Bossekop og 40 mil til Kautokeino.

Én vei. På nivå fem i norsk fotball.

Vil forsterke laget

– Hva slags sportslige forventninger har dere?

– Det er jeg ikke rett person til å svare på, men vi håper selvsagt å bite fra oss. Men ja, det er nok mange gode lag som venter i 3. divisjon, sier klubblederen.

– Planer om å forsterke laget?

– Vi har en fin gjeng, og en god trener i Anton Romanov. Men ja, vi kommer til å se etter nye spillere i nærområdet her også. Kirkenes IF spiller i 4. divisjon, og kanskje er det noen av spillerne der som kan være aktuelle for oss.

Nesten i Russland

Bjørnevatn er et tettsted i Sør-Varanger kommune, og har cirka 2.600 innbyggere. Det er 10 kilometer til Kirkenes, og bare seks kilometer til grensen til Russland.

LOKALE HELTER: Foran med pokalen i hånda: kaptein Hallvar Karikoski (i blått) og toppscorer Dan Michael Randa (i gult).

LOKALE HELTER: Foran med pokalen i hånda: kaptein Hallvar Karikoski (i blått) og toppscorer Dan Michael Randa (i gult). Foto:

– Vi lover å ta godt imot alle lag som kommer opp hit. Det går et morgenfly fra Gardermoen klokka 09.10, og alle våre kamper vil bli spilt tidlig på dagen. Slik at lagene kommer seg opp og ned samme dag, sier Dahlberg.

Bjørnevatn kapret for øvrig 59 poeng i 4. divisjon Finnmark, og var med det fire poeng foran Norild (fra Vadsø). Laget spiller sine hjemmekamper i Bjørneparken stadion.

PS! Det er temmelig nøyaktig 200 mil fra Halden til Bjørnevatn. Til sammenligning er det 237 mil til Roma, 160 mil til Wien, 203 mil til Minsk og 180 mil til Budapest.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags