Kvik kriget seg til ett poeng i toppkampen

UAVGJORT: Øystein Lundblad Næsheim og Kvik Halden spilte uavgjort i toppkampen mot Stjørdals-Blink.

UAVGJORT: Øystein Lundblad Næsheim og Kvik Halden spilte uavgjort i toppkampen mot Stjørdals-Blink. Foto:

(Kvik Halden – Stjørdals-Blink 1-1) Toppkampen mellom Kvik og Stjørdals-Blink ble en så tøff batalje som mange tenkte. Dermed var det greit at det endte 1–1 på Halden stadion.

DEL

Vi måtte passere ti minutter før vi fikk den første sjansen i kampen, men da kom det til gjengjeld på løpende bånd. Først ble Youssef Chaib satt opp for første gang i kampen. Han kom seg ned til dødlinja og fikk lagt inn. Dessverre var det ingen foran mål til å sette innlegget i kassa.

Sjansebonanza

Men så var det bortelaget som stjal showet i fem minutter. Først var det Sondre Sørløkk fikk skutt etter en kontring, men David Paulmin reddet. Så var toppscorer Mats Lillebo farlig frampå, før kvikke Sondre Stokke snek seg inn bak Kvik-forsvaret og tvang Paulmin til en ny redning.

Så kom den største sjansen i perioden på corneren etterpå. Corneren ble lagt bak i feltet, der Chinonso Agu tapte hodeduellen. Ballen ble headet tilbake i feltet, der en Blink-spiller fikk gå opp relativt upresset. Igjen måtte Paulmin i aksjon, og denne gangen med en feberredning helt oppe i krysset.

Kvik fikk pustet ut litt etter rekka med Blink-sjanser, men slet fortsatt med å spille av det ekstremt aggressive presset til serielederen. Chaib ble sjeldent satt opp i riktige posisjoner, Engebretsen, Hasanagic og Westgaard fikk lite rom sentralt i banen, og verken Makiadi eller Strømsborg kom i gode innleggsposisjoner på kantene.

1–0 på corner

Og så. Like før halvtimen var spilt fikk Stjørdals-Blink igjen corner. Storvokste Vegard Fiske steg til vers i feltet. Ingen Kvik-spillere var i nærheten av å matche midtstopperen, som stanget serielederen i føringen. 1–0 til Stjørdals-Blink.

Kvik slet fortsatt, og det eneste som kunne ligne på farligheter ble skapt på Engebretsen sine lange innkast. Det kunne fort også vært 2–0 like før pause på en ny Blink-kontring, men Paulmin vartet opp med et nytt tigersprang.

Øystein Lundblad Næsheim fikk også sin sjanse i første omgang. Plutselig var spissen alene med Blink-keeper Niklas Frenderup som kom rusende ut. Lundblad Næsheim forsøkte å lobbe ballen over, men Frenderup fikk akkurat fingertuppene på den.

Kvik fikk lagt litt trykk på gjestene i sluttminuttene av omgangen, og både Agu og Dardan Sæter-Mehmeti var nære på utligning på corner i omgangens siste sekund. Men ingen fikk satte ballen i mål, og dermed 1–0 til Stjørdals-Blink til pause.

Bytter ga effekt

Kent Bergersen håpet på å ta med seg den gode avslutningen på første omgang, og sendte utpå de samme elleve som startet kampen. Fortsatt var altså spillere som Kevin Krans, Dagur Thorhallsson, Peder Nomell og Björn Berglund på benken.

Han fikk også ganske bra svar på tiltale. Kvik var det beste laget det første kvarterer og spilte med større intensitet. Likevel uteble de helt store sjansene, og dermed måtte Bergersen ta grep. Thorhallsson ble mannen som skulle inn å skape sjansene.

Men Thorhallsson inn var ikke nok. Det måtte også en ekte tisdærning inn for å få hull på Blink-forsvaret. Bergersen sendte utpå Peder Nomell heksegryta og fikk betalt umiddelbart. Thorhallsson skapte sjansen med et sugende løp fra dypet, la ballen 45 grader ut, og der snek altså 19-åringen seg inn og trillet ballen enkelt i mål – til øredøvende jubel fra publikum på Halden stadion.

Kvik fortsatte å ri på bølgen, og spesielt høyresiden med Westgaard og Chaib våknet skikkelig til liv.

Dramatiske sluttminutter

Men Stjørdals-Blink var ikke helt ferdige de heller. Først måtte Paulmin i aksjon for første gang i andre omgang på et farlig gjennomspill. Så kom en omdiskutert situasjon inne i Kviks 16-meter. En Blink-spiller gikk ned like innenfor feltet, og dommeren pekte på straffemerket. Kvik-spillerne var borte hos dommeren og viste sin misnøye på et eller annet. Mest sannsynlig fordi Blink-spilleren gikk for lett ned.

Uansett ble straffe dømt, og Sondre Stokke gikk fram. Skuddet smalt i tverrliggeren bak Paulmin, Kvik kunne puste lettet ut.

Etter straffen var det to slitne lag utpå banen. Blink så fornøyde ut med ett poeng, mens Kvik forsøkte å trykke på. Haldenserne kom uansett ikke nærmere enn Engebretsen sitt langskudd, og dermed endte kampen med poengdeling i toppoppgjøret på Halden stadion.

Dermed er Kvik fortsatt veldig godt med i 2. divisjon. To poeng bak Stjørdals-Blink og likt med FFK, men foran på målforskjell.

Kampfakta

PostNord-ligaen avd. 1:

Halden stadion:

Kvik – Stjørdals-Blink 1–1 (0–1)

0–1 Vegard Fiske (29)

1–1 Peder Nomell (69)

Tilskuere: 883

Gule kort: Deni Hasanagic, Ole Strømsborg (Kvik) Sivert Solli (Sjørdals-Blink)

Kviks lag: David Paulmin, Chinonso Agu (Thorhallsson 62), Dardan Sæter-Mehmeti, Jakob Madsen Lund, Ole Strømsborg, Deni Hasanagic, Mathias Engebretsen, Filip Westgaard, Albert Makiadi, Youssef Chaib (Krans 87) og Øystein Lundblad Næsheim (Nomell 68).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags