Dødballer ble avgjørende da Kvik tapte toppkampen

TAP: Albert Makiadi og Kvik ble hengende etter Stjørdals-Blink fra start, og klarte aldri å komme seg helt tilbake i kampen.

TAP: Albert Makiadi og Kvik ble hengende etter Stjørdals-Blink fra start, og klarte aldri å komme seg helt tilbake i kampen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Stjørdals-Blink – Kvik Halden 3-1) Kvik var på høyde med Stjørdals-Blink i banespillet, men hjemmelaget var best foran de to målene og tok med seg tre poeng i toppkampen.

DEL

Kvik kom til toppoppgjøret i Stjørdal med fullt lag, og åpnet også kampen best. Allerede etter to minutter slo Albert Makiadi en farlig corner på hodet til Dardan Sæter-Mehmeti. Kapteinen sin heading ble dessverre litt løs, og ble reddet på strek.

Etter elleve minutter fikk haldenserne seg en kalddusj. Sæter-Mehmeti så ut til å ha kontroll og skulle rolig klarere ballen oppover. Forsvarssjefen tok seg derimot litt for god tid, og dermed kom Sondre Stokke bakfra og snappet ballen. Sæter-Mehmeti fullførte sparket og traff Stokke istedenfor ballen. Dermed straffe til Blink.

Toppscorer Mats Lillebo sin straffe var ikke bedre enn at David Paulmin fikk hendene på den, men keeperen måtte se ballen snike seg inn bak han.

Ny straffe til Blink

Kampen fortsatte i et stort tempo, men ingen av lagene hadde kvaliteten nok til å skape store sjanser mot etablert forsvar. Derfor var det stort sett på dødball de små mulighetene kom, uten at de to keeperne ble nevneverdig satt på prøve.

Like før pause så det ut til at Kvik skulle få en skikkelig motbakke å bestige i andre omgang. Blink fikk nok et straffespark – denne gangen av det meget billige slaget. Deni Hasanagic løftet bena noe, uten å være i nærheten av Sivert Solli. Dommer blåste derimot for farlig spill og Blink fikk sin andre straffe for dagen.

Heldigvis for Kvik sin del skulle Sondre Stokke prøve på en straffe av det elegante slaget. Med en panenka skulle han gjerne sett at Paulmin slang seg til en av sidene, men Kvik-keeperen sto og kunne enkelt plukke ballen. Dermed gikk lagene til pause på 1–0.

Sjanser etter pause

Målscorer Lillebo skapte andre omgangs første sjanse. En markkryper fra utenfor 16-meteren var på vei ned i nærmeste hjørnet, men Paulmin var der med en god redning og fikk slått til corner.

Fem minutter senere skapte Kvik sin første ordentlige sjanse. Makiadi forserte flott framover og spilte gjennom Øystein Lundblad Næsheim. Kviks toppscorer prøvde å dra med seg ballen forbi keeper, men kom litt for tett på Blink sin sisteskanse, Thomas Lia.

Like etterpå fikk også spissmakker, Samuel Narh, en brukbar mulighet. Ballen falt ned på en feilvent Narh som viste fram styrken sin. Spissen fikk vendt seg og løsnet et skudd, men Lia var med på notene.

To raske punkterte kampen

Kvik nærmet seg altså en utligning, og satt også inn Youseff Chaib i håp om scoring. Isteden var det Blink som igjen skulle vise seg å være gode på dødball. Bjørnar Hove raget høyest på en corner, og doblet hjemmelagets ledelse. Dermed begynte det å se tøft ut for de grønnkledde fra Halden.

Så kom den berømte spikeren i kista. Blink ble tildelt et indirekte frispark like innenfor 16-meteren. Mats Lillebo stilte seg opp og sendte i vei den samme markkryperen som tidligere i omgangen. Denne gangen rakk ikke Paulmin bort, og 3–0 til Blink.

Lufta så ut til å gå litt ut av Kvik-laget. Men når Youseff Chaib er på banen kan hva som helst skje. Først så det ut som at Chaib rotet bort en gyllen mulighet etter å ha blitt spilt gjennom av Peder Nomell. Han fikk likevel ballen til slutt over på venstrefoten og hamret inn reduseringen i lengste kryss.

Dessverre kom reduseringen for sent, og Kvik gikk dermed på 3-1 tap i toppkampen.

KAMPFAKTA:

2. divisjon avd. 1

Nye Blinkbanen

Stjørdals-Blink – Kvik Halden 3-1 (1-0)

1–0 Mats Lillebo (11)

2–0 Bjørnar Hove (72)

3–0 Mats Lillebo (78)

3–1 Youseff Chaib (84)

Gule kort: Sondre Stokke, Stjørdals-Blink. Mathias Engebretsen, Ole Strømsborg, Kvik.

Kviks lag: David Paulmin – Ole Strømsborg (Markus Moberg 81), Dardan Sæter-Mehmeti, Jakob Madsen Lund – Filip Westgaard, Deni Hasanagic (Peder Nomell 75), Mathias Engebretsen, Kevin Krans, Albert Makiadi – Samuel Narh (Youseff Chaib 70) og Øystein Lundblad Næsheim.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags