Kent Bergersen er Kvik Haldens nye trener

Kent bergersen er Kviks nye trener.

Kent bergersen er Kviks nye trener. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Kent Bergersen ble i kveld presentert som Kvik Halden FKs nye trener.

DEL

Kent Bergersen er et velkjent navn i norsk fotball, og han har hatt en bred karriere som både spiller og trener.

Toppen av spillerkarrieren nådde Bergersen med to seriemesterskap for Rosenborg i 1993 og 1994. Han trente Bodø/Glimt opp i Tippeligaen i 2007-sesongen, og fikk erfaring som eliteserietrener med Lyn og Aalesund i årene 2008–2014.

Revansjesugen

Etter å ha signert en toårig treneravtale på styrerommet, gikk turen ned i garderobene på Strupe, der Kvik-spillerne satt klar til å entre kunstgresset for en kveldsøkt.

Kent Bergersen ønskes velkommen av Kvik-leder Bjørn Brevig.

Kent Bergersen ønskes velkommen av Kvik-leder Bjørn Brevig. Foto:

Kent Bergersen ble møtt med applaus da han viste seg i garderobedøra, og etter en kort presentasjon av seg selv, var Bergersen klar på at han har ambisjoner om å oppnå noe som trener for Kvik Halden.

– Jeg er revansjesugen etter å ha mislyktes i å føre HamKam til opprykk, sa Bergersen.

Har ambisjoner

– Jeg har fått et kjempegodt førsteinntrykk av klubben. Flinke folk som jobber hardt og drifter klubben på heltid. Og så har jeg lest meg til at klubblederen har ambisjoner om to opprykk på rappen, smilte Kent Bergersen.

– Med en slik optimisme vet jeg at jeg ikke blir stående alene om ting, men jeg vil dempe forventningene til å ta et steg av gangen, mente Bergersen, men en smilende Kvik-leder Bjørn Brevig i bakgrunnen.

Passer bra

– Etter at jeg måtte gi meg som HamKam-trener i våres, har jeg vært på stadig jakt etter en spennende trenerjobb i østlandsområdet.

– Og med bopel i Drøbak, er jo Kvik midt i blinken, slo Bergersen fast.

Ble imponert
Spillerne virket svært fornøyd da den nye treneren ble presentert i garderoben.

Spillerne virket svært fornøyd da den nye treneren ble presentert i garderoben. Foto:

– Jeg skal ikke skryte av at jeg kjenner Kvik-laget altfor godt, men jeg så dem i en kamp denne sesongen. Mot Moss på Melløs.

– I den kampen var Kvik veldig gode. De imponerte meg. Og vel vitende at flere av spillerne som var med da, skal være med videre, gjør at jeg gleder meg til å ta fatt på trenergjerningen her i januar, sa Kent Bergersen.

Liker gladfotball

Som spiller var Bergersen kjent som en som gjorde det lille ekstra med ballen, og innrømmer at han helst vil trene et lag som kan ha det moro på banen.

– Men ikke for enhver pris. Fotball er en konkurranseidrett der det gjelder å vinne. Og da er det også viktig med en defensiv struktur. Men vi skal helt klart være et lag som kan føre og kontrollere kamper, sa Bergersen.

Josef Myhren Bouchleh (tv) og Dardan Mehmeti virket fornøyd med klubbens valg av ny trener.

Josef Myhren Bouchleh (tv) og Dardan Mehmeti virket fornøyd med klubbens valg av ny trener. Foto:

Opp ett nivå

– Selv om vi ikke har satt noen spillerstall ennå, kjenner jeg på meg at dette er en klubb som hører hjemme på et høyere nivå.

– Og det skal bli en glede å være den som skal lede dette laget de to kommende sesongene, sa Kviks nye trener Kent Bergersen.

Spennende valg

Dardan Sæter-Mehmeti og Josef Myhren Bouchleh smilte fornøyd da de så den nye treneren komme inn i spillergarderoben.

– En spennende trener, med rikelig erfaring fra høyeste nivå. Både som spiller og trener. Dette gleder vi oss til å bli med på, sa Dardan og Josef.

FAKTA

Navn: Kent Bergsersen

Alder: 49 år

Klubber, som spiller: Grue IL, Drøbak-Frogn, Lyn, Rosenborg, Vålerenga, Raith Rovers, Panionios, Strømsgodset, Stockport, Moss, Fredrikstad, Drøbak-Frogn.

Klubber, som trener: Drøbak-Frogn, Bodø/Glimt, Lyn, Aalesund (assistent), HamKam.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags