– Vi elsker å spille mot gutta

GØY: Ida Fagersand, Julie Larseng, Amalie Fredriksen, Ingrid Jolma Lettenstrøm og Erle Staal Hafstad storkoste seg på Jentenes Fotballørdag.

GØY: Ida Fagersand, Julie Larseng, Amalie Fredriksen, Ingrid Jolma Lettenstrøm og Erle Staal Hafstad storkoste seg på Jentenes Fotballørdag.

Lørdag var det jentene som var i fokus på Tistedal stadion, da Jentenes Fotballørdag ble arrangert for åttende gang. Jentene selv kunne ønske at det var noen gutter med, slik at de kunne spilt mot dem.

DEL

– Vi synes det er aller morsomt å spille mot guttene, fordi vi elsker å vinne mot dem. Vi vinner noen ganger når vi spiller mot dem på skolen, og det er alltid veldig gøy, sier 8-åringene Ida Fagersand, Julie Larseng, Amalie Fredriksen, Ingrid Jolma Lettenstrøm og Erle Staal Hafstad, som var fem av i alt 100 jenter som spilte fotball i Tistedalen lørdag.

Jenter fra flere klubber

Men jentene storkoste seg også uten gutta til stede. Lek og moro med og uten ball var fokuset, og smilet gikk nesten rundt hos jentene i solskinnet ved Femsjøen.

– Det morsomste med å være her at vi får spille fotball. Så har vi gjort masse andre morsomme ting også, som å være med på hinderløype, lekt rødt lys og lekt sisten, forteller jentene.

HINDERLØYPE: Det var satt opp masse aktiviteter på Tistedal stadion under Jentenes Fotballørdag. Hinderløype var en av de.

HINDERLØYPE: Det var satt opp masse aktiviteter på Tistedal stadion under Jentenes Fotballørdag. Hinderløype var en av de. Foto:

Og selv om det er TTIF som arrangerer og stiller med instruktører, så var det flere Kvik-jenter som også hadde tatt turen.

– Vi tre spiller på Kvik, mens de to spiller på TTIF, sier Julie Larseng og peker rundt, uten at HAs utsendte helt får med seg hvem av jentene som spiller hvor.

Poenget med at Jentenes Fotballørdag er for alle jentene i hele byen blir uansett understreket av de ivrige 8-åringene.

– Flaks med været igjen

Senest i går ble det meldt om kraftige regnbyger i Halden, men til glede for hovedinstruktør Jonas Thomassen Næss, var det oppholdt da jentene løpte ute på gresset.

– Vi hadde rett og slett flaks med været igjen. Nå har vi hatt bra vær sju av de åtte gangene vi har arrangert, og det er vi glade for, sier Næss.

Han er fornøyd med 100 deltakere, som er omtrent det samme som i fjor. Men tror det kunne ha kommet enda flere hvis de hadde reklamert mer for arrangementet.

– I og med at Femsjøcupen kom så tett på, så har vi vært dårligere på å reklamere enn tidligere. Men at det fortsatt kommer såpass mange er vi fornøyde med, sier Næss.

FORNØYD: Hovedinnstruktør, Jonas Thomassen Næss, var fornøyd med dagen.

FORNØYD: Hovedinnstruktør, Jonas Thomassen Næss, var fornøyd med dagen. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags