En legendes farvel

mer tid til jentene: Jan Thomas Lauritzen feiret opprykk med Synne Kristine (tv), kona Ragnhild og Sara Eline.Foto: Stein Johnsen

mer tid til jentene: Jan Thomas Lauritzen feiret opprykk med Synne Kristine (tv), kona Ragnhild og Sara Eline.Foto: Stein Johnsen Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Magedans. Øl. Jubel. Feiring med jentene sine. Og en liten tåre i øyekroken. Søndag takket en legende av.

DEL

Jan Thomas Lauritzen. Den nå 40 år gamle bakspilleren har smått utrolige 254 landskamper for Norge. Proff i både Norge og Tyskland. Med suksess.

- Rangeres høyt

I 2009 kom han hjem til Norge. Til spill i lille Tistedal. Ikke for å trappe ned, men for å være med på et historisk prosjekt.

– Jeg rangerer dette opprykket som noe av det største jeg har opplevd. Dette er stort. Jeg klarer nesten ikke å sette ord på det. Vi har jobbet for det her i fem år. Det føles helt fantastisk at vi klarte det, sier Lauritzen.

Nå legger han opp

HTH må imidlertid klare seg uten Lauritzen i Postenligaen. I garderoben etterpå bekreftet 40-åringen overfor HA at opprykkskampen i går kveld var hans aller siste håndballkamp.

– Det var nok det, ja. Jeg har jo egentlig tenkt på det lenge, for kroppen er ikke bra. Men så ville jeg så gjerne være med én sesong til, for å klare det opprykket vi har jaktet så lenge.

– Det er knærne som sier stopp, og ikke lysten generelt?

– Lysten er der, og jentene hjemme har alltid vært positive til at jeg spiller. Men det går ikke med knærne lenger. I dag spiste jeg fem voltaren bare for å kunne spille kampen...

Showet for publikum

– Kanskje var det rusen av de pillene som fikk deg til å kjøre en breakdance til ære for 650 tilskuere like før slutt?

– Ja, haha, kanskje det. Må jo by på litt show når vi rykker opp, og det koker i hallen.

Smilte Lauritzen, og tok seg en øl i garderobegangen.

– Øl etter kamp, jeg får litt følelsen av tysk håndball igjen av sånt. I dag må det være lov her også, humret Lauritzen.

Ny rolle i HTH?

Han har spilt sin siste kamp, men Lauritzen ønsker fortsatt å bidra i Halden Topphåndball.

– Jeg skal trene et jentelag i TTIF, der den yngste datteren min spiller, smiler Lauritzen.

– Og i HTH?

– Jeg har lyst til å være med på et eller annet vis. Skal i et møte med klubben snart, så får vi se om HTH har en rolle jeg kan passe i, smiler Lauritzen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags