Tre gull, to sølv og en bronse, ble den imponerende medaljehøsten til de lokale utøverne under helgens stilarts-EM i karate i Portugal.

Medaljer i fleng

Kassi Klepper, Sho Bu Kan Kareklubb, Jacon van Eeden Skårnes, Halden Kareteklubb og Kim Theresa Tran, Satori Karateklubb i Oslo, hentet hjem hver sin gullmedalje fra Almeda i Portugal. I tillegg gullvinnerne ble det både sølv og bronse til Nadia Rojahn Martinsen, Halden Karateklubb, mens Jacon van Eeden Skårnes kom hjem fra Portugal med både gull- og sølvmedalje.

Thanh Sang Tran, Sho Bu Kan Karateklubb, mistet sin medaljesjanse med minst mulige margin, da finaleplassen i kata røk med 0,1 poeng. Etter at han først ble utropt som finalist.

– Utrolig surt å være så nær en finaleplass, men jeg er likevel kjempegodt fornøyd med innsatsen, sa Thanh Sang Tran, som endte på den litt sure fjerdeplassen i herrenes seniorklasse.

Da gikk det bedre i damenes kataklasse, der Kim Theresa Tran gikk helt til topps. Jenta som er fra Halden, men nå konkurrerer for Oslo-klubben Satori.

Opptur for Jacob

For Jacon van Eeden Skårnes ble mesterskapet en eneste stor opptur. Med gull i lag kumite, der Norge knuste Italia i finalen, og sølv i den individuelle konkurransen i menn junior +68 kilo.

– Jeg er storfornøyd, men gullet røk med minste mulige margin. Jeg og franskmannen som vant finalen, stod helt likt, da jeg tapte på en dommeravgjørelse, forklarte Jacob.

Fikk revansje

– Jeg ønsket meg mest en individuell medalje, men da finaleplassen røk i siste sekund, var det godt å ta revansje mot den franske jenta i lagfinalen, sa en fornøyd Kassi Klepper, etter laggullet i kumite.

– I lagfinalen vant jeg alle de tre kampene mine, og må være fornøyd med det, sa Kassi.

Som ble nummer fem i junior +48 kilo, og nummer fire i åpen klasse.

Nadia ble snytt igjen

Like fornøyd var ikke Nadia Rojahn Martinsen, selv om hun kom hjem med to medaljer mandag kveld.

- Som i Roma-EM for to år siden, følte jeg at hjemmedømming fratok meg gullet. Og det føles utrolig surt.

Særlig ettersom jeg har sett finalekampen på video etterpå, og mener helt klart at dommerne dømte i den portugisiske jentas favør, mente Nadia.

Etter å ha slått den samme jenta tidligere på dagen, i klassen damer senior +60 kilo.