Jørgen (18) ble Norges beste

NORGE BESTE: Jørgen W. Olsen (i midten) sammen med lagkameratene sine på SpillExpo i Lillestrøm.

NORGE BESTE: Jørgen W. Olsen (i midten) sammen med lagkameratene sine på SpillExpo i Lillestrøm. Foto:

I helgen besøkte 20.000 spillinteresserte personer landets største spillmesse i Lillestrøm. Haldenseren, Jørgen Olsen, knuste alle i Telenorligaen og kan nå kalle seg Norges beste.

DEL

Etter en jevn høstsesong møttes fire lag til Telenorliga-sluttspillet på den enorme spillmessa, SpillExpo, i helgen. Da skulle en ny norgesmester i Rocket League bli kåret.

Fotball med rakettbiler

Rocket League er et fysikk-basert fotball/bilspill. Med enklere ord: I Rocket League bytter de ut spillerne på banen med raske biler. Rakettbilen kan gjøre flere akrobatiske manøvre som ofte kan være det som avgjør en kamp.

Telenorligaens høstsesong i Rocket League hadde finale på SpillExpo i Lillestrøm på lørdag. Finalen ble sendt på TV2 Sumo.

Trofé og 9 000 kroner rikere

Jørgen Olsens lag, BX3, gikk ubeseiret gjennom samtlige ni runder og stakk til slutt av med seieren. Med 4–0 i finaleserien reiste Olsen og laget hans hjem med ett trofé og 9 000 kroner rikere.

– Det er veldig stort for meg å få trofeet og pengene, men det er nesten like stort med heder og ære. Nå kan jeg faktisk si at jeg er Norges beste, forteller Olsen.

Han begynte å spille Rocket League vinteren 2016 og har lagt igjen en del timer i e-sport.

– I sesongen, og før sluttspillet, gikk det mange timer på å spille sammen. Vi prøvde å spille hver eneste kveld når det var mulighet for det.

Satser internasjonalt

BX3 sitt neste mål er å satse internasjonalt på bilfotballscenen.

– Målet er å kunne være et godt lag internasjonalt og forsvare posisjonen vår på toppen i Norge. Videre skal vi jobbe for å bli bedre blant lagene i Europa og forberede oss til vårsesongen av Telenorligaen, sier han.

Telenorligaen er et divisjons- og sesongbasert seriespill i regi av gamer.no. Selve seriespillet er fordelt over fire spilltitler som deltakende klubber og spillere konkurrerer innenfor. En sesong går over fire måneder, og er fordelt på henholdsvis vår-serien og høstserien.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags