Gå til sidens hovedinnhold

Klar for duathlon? Nå starter Østfold-karusellen

Artikkelen er over 4 år gammel

Mosjonsglade haldensere kan glede seg over at Østfold Duathlon Karusell starter opp søndag.

- Vårt mål er å lage et koselig lavterskeltilbud for alle over 15 år, sier Ann-Christin Folmer.

Håper på flere

Han er med i arrangørteamet av Østfold Duathlon Karusell, der Østfold Bedriftsidrettskrets er hovedarrangør. Duathlon i denne formen ble arrangert for første gang i Østfold i fjor. 45 deltakere var med her i Halden, mens rundt 120 deltok totalt.

Les også: Victor er tidenes første duathlonvinner

Les også (HA+): Bilder fra Halden Duathlon 2016

- Vi håper på flere nå. Det er såpass krevende å arrangere, siden dette er løyper for både løping og sykling, så vi trenger et høyere antall for å kunne fortsette med Østfold Duathlon Karusell også i framtida, sier hun.

Det første av årets tre karusellarrangement går i Sarpsborg (Kalnes) kommende søndag. 11. juni tar Fredrikstad over.

Halden i september

- Halden Duathlon blir 10. september. Vi var jo først ute i fjor, men fordi det skjer så mye på festningen på våren har vi nå lagt det som karusellfinalen i september i stedet, forteller Folmer.

Duathlon er kort fortalt triathlon uten svømming - altså bare løping og sykling. Østfold-utgaven er åpen for alle, og det blir også i år delt inn i en lang løype, en kort løype og en konkurranse for stafett.

 

- Noen av tilbakemeldingene fra i fjor, var at løypene var litt for tøffe. Det gjør vi noe med nå. De «korte løypene» blir både kortere og enklere, og i stafettdelen åpner vi også for at hvert lag kan ha tre utøvere i stedet for bare to, sier hun.

Prisreduksjon

Det var for øvrig Victor Borge Svendsen som vant den lange løypa i Halden i fjor.

- Hva gjør man hvis man ønsker å delta i Sarpsborg søndag?

- All informasjon, også om påmelding, ligger på duathlon.no. Det er også prisreduksjon hvis man allerede nå vet at man ønsker å delta på alle tre arrangementene, sier Folmer - og håper å se mange haldensere i Kalnes-traktene søndag.

PS! At bedriftsidretten står som arrangør betyr ikke at man må være medlem av et bedriftsidrettslag for å delta. Dette er åpent for alle.

Kommentarer til denne saken