Gå til sidens hovedinnhold

- Det passer oss bra å være litt underdogs

Artikkelen er over 7 år gammel

Disse 18 spillerne har én hovedmålsetting foran sesongen som starter i morgen: Beholde plassen i landets ypperste liga.

– Vi har hatt møte med spillerne der vi bestemte oss for målsettinger og planer for sesongen. Alle var enige om at vi først og fremst skal unngå nedrykk, sier trener Jonas Wille.

Kort vei ned

Han er klar på at laget har potensial til å kjempe med lag høyere på tabellen, men samtidig klar over at det er kort vei ned.

– På vårt beste er vi gode nok til å hamle opp med mange lag i denne serien. Med skadefri tropp og Kristoffer Henriksen tilbake for fullt etter hvert, har jeg god tro på at vi skal klare oss. Men samtidig er vi ferske på nette nivået. Og vi har en stall som ikke tåler mange skader. Jeg tror det er en fornuftig målsetting, sier Wille.

Nøtterøy- en fordel

At motstander i første kamp er Nøtterøy, tror treneren er en fordel.

– Misforstå meg rett, Nøtterøy har et bra lag, det gjelder alle lag på dette nivået. Men det er etl ag vi har realistiske forhåpninger om å slå. Å få en sånn kamp i åpningen tror jeg er en fordel. Vinner vi, har vi fått en god start og kan bygge videre på det, sier Wille.

Knalltøff

Han er opptatt av de små marginene i topphåndball som er vanskelig å styre.

– Det er lite som skiller seier og tap, flyt og uflyt. Hvis vi kommer inn en god stim fra start og får selvtillit, kan vi få en behagelig sesongen uten å måtte tenke på nedrykk for mye. Men er vi realistiske blir det en knalltøff sesong der det blir lite som skiller de fleste lagene. Da gjelder det å ha marginene på sin side, sier 38-åringen.

Må tåle å tape

Å finne riktig tenningsnivå, tror Wille er helt avgjørende for å sikre seg de marginene.

– Vi må gå inn i hver eneste kamp med en mentalitet der vi skal selge oss dyrt. Men det kan ikke blir sånn at vi spiller cupfinaler hver uke, og at vi faller for langt ned vet et tap eller to. Vi må tåle nederlag og klare å slippe oss løs, sier Jonas Wille.

Treningskampene har vist at laget med flyt holder høyt nivå.

– Sånn det ser ut er det lite som skiller lagene fra midten og ned på tabellen. Det er den positive siden ved at serien er jevn, sier Jonas Wille.

Skadetrøbbel

Etter en problemfri innledning på forsesongen, har skadeproblemene begynt å komme for fullt.

Ved siden av Kristoffer Henriksen som har vært ute siden kneoperasjonene før sommeren, har både Andreas Folkstrand, Emil Sødergran og Jesper Poulsen vært ute. I tillegg har venstreving Vetle Tjørswaag vært ute hele forsesongen.

– Nå er det få lag som vil slippe helt unna skader, men Folke og Emil er nøkkelspillere for oss som har vært mye skadet det siste året. Vi håper selvfølgelig at de spiller mest mulig i løpet av vinteren. Når det gjelder Jesper, er det uheldig at han er skadet samtidig med Emil. De har begge spilt mye på høyrebacken i oppkjøringen og det reduserer alternativene våre, sier Jonas Wille.

– Som forventet

De fleste eksperter og lagenes trenere har tippet Halden Topphåndball på 10. plass, noe som betyr kvalikplass.

– Det høres fornuftig ut det, at et nyopprykket lag skal kjempe rundt streken er normalt. Det er i tillegg helt greit for oss at vi ikke er hausset opp. Det passer oss bra å være litt underdogs i dette selskapet, sier han.

Klar for onsdag

I vår lyktes klubben med sin målsetting, fem år etter at Wille kom tilbake til hjembyen for å starte sitt prosjekt.

Nå er det opp til de 18 spillerne å bevise at Halden Topphåndball har noe i toppen å gjøre. I morgen starter alvoret for Jonas Willes menn.

Johnny Jensens Nøtterøy fra Tønsberg kommer på besøk til Remmenhallen.

Kommentarer til denne saken