Skaarberg: – Vi er mye bedre enn i fjor!

KLARE TIL KAMP: Tobias Skaarberg og Comet har prestert bra så langt i 1. divisjon og ligger på tredjeplass. Denne uka venter to tøffe og viktige kamper mot tabelltoer Ringerike. Den første spilles på Hønefoss i kveld.

KLARE TIL KAMP: Tobias Skaarberg og Comet har prestert bra så langt i 1. divisjon og ligger på tredjeplass. Denne uka venter to tøffe og viktige kamper mot tabelltoer Ringerike. Den første spilles på Hønefoss i kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

For første gang i sin Comet-tid, mener Tobias Skaarberg at de grønne er i ferd med å skape en kultur god nok for elitespill.

DEL

– Ja, faktisk. Jeg har helt siden jeg kom hit for fire år siden sett – og ment – at det er potensial i klubben og byen. Forskjellen er at nå begynner ting å ta skikkelig form.

– Vi er mye bedre trent!

Det sier Tobias Skaarberg, back og nøkkelspiller for byens grønne iskrigere. Etter en tung sesong i fjor, ligger Comet nå på 3. plass i 1. divisjon, ett poeng bak Ringerike på kvalikplass.

– Vi har prestert bra, og også blitt bedre og bedre. Vi har en fin gruppe nå, med bra kjemi.

– Hvorfor framstår årets lag som klart bedre enn i fjor?

– Hovedårsaken er at vi er mye bedre trent. Vi trente godt i sommer, og også på isøktene nå midt i sesongen er det en helt annen intensitet og trøkk enn for eksempel i fjor. Vi merker det også, for vi har vel fortsatt ikke spilt en dårlig 3. periode.

En bedre enhet

Skaarberg er rask med å tillegge at det er flere ting som gjør at nedturen i fjor er i ferd med å bli til en fin sesong nå.

– Göran (Hermansson) og de andre i trenerteamet har kommet med ny giv og nye ideer. Det har løftet hele gruppa. Vi kan diskutere spillestil og tanker med Göran, og det gjør at vi er blitt en bedre enhet. Det er viktig at alle trekker i samme ende av tauet og har de samme målene, og det gjør vi nå.

– Det var ikke sånn i fjor?

– Kanskje ikke hele veien, i hvert fall. Det viktigste er at ting fungerer nå, svarer han.

– For nå er målet kvalspill?

– Ja! Nå blir nøkkelen å holde det oppe, ikke tro at vi er bedre enn vi er og unngå tullete og unødvendige poengtap. Jeg merker på både meg selv og hele laget at det gir energi å henge med i toppen igjen.

Drømmer om elitespill

Sier Skaarberg. Ekte sarping, og sønn av Spartas legendariske keeper Tommy Skaarberg.

– Nå har jeg vært Comet-grønn i fire år, og stortrives her. Jeg har fortsatt ambisjoner om å spille i Getligaen, og det optimale er å få til det med Comet.

– Er det realistisk?

– Ja. Vi har en fin hall, og bra interesse – selv om jeg er litt skuffet over tilskuertallene så langt denne sesongen. Klubben har tatt mange steg i min tid her, og spesielt når det kommer til treningskultur. Nå stilles det mer krav, og jeg opplever at det er mer tydelige mål for hva klubben ønsker for framtida. Det må til hvis Comet skal ta neste steg, sier Skaarberg.

Og tillegger:

– Det er selvsagt også en del områder der klubben må utvikle seg videre, for det krever mye å bli en eliteklubb. Det vi som spillere kan gjøre er å kjøre på, trene hardt, vinne matcher og skape engasjement. Og ja, det har vi tenkt til, smiler han.

Klare for Ringerike

Denne uka venter to ekstremt tøffe kamper mot Ringerike, som er ett poeng foran Comet.

– Etter min mening er Ringerike ligaens beste lag, sammen med oss. Det blir en tøff kamp der oppe (på Hønefoss) onsdag, men vi skal ha med oss poeng.

– Hva må til?

– Vi vet hva som venter i kveld (onsdag), og må spille tight og smart. Litt sånn deilig grisehockey som må til i jevne bortematcher.

– Er du fornøyd med eget spill og egen sesong så langt?

– Ja, stort sett. Jeg startet litt trått, men har vel – som laget – blitt bedre og bedre. Det er bare å glede seg til siste halvdel, og forhåpentligvis et kvalspill.

- Trist med Libbe-skade

Skaarberg er back, og medgir at det er et skikkelig slag at backkollega Libelin "Libbe" Bäckström er ute med langtidsskade.

– Ikke bra! Libbe er en av de viktigste vi har. Men nå er det sånn, han er skadet – og da må vi andre bare heve oss mer. Vi har fire femmere som kan prestere, sier Skaarberg foran denne ukens to kamper mot Ringerike – med blant andre haldenseren Robin Bjørnstad på laget.

Slik spilles denne ukens kamper i 1. divisjon ishockey:

Onsdag 7/12: Grüner - Furuset, Gjøvik - Moss, Ringerike - Comet. Lørdag 10/12: Narvik - Hasle/Løren, Furuset - Grüner, Moss - Gjøvik, Comet - Ringerike, Bergen - Nidaros Søndag 11/12: Narvik - Hasle/Løren, Bergen - Nidaros.

Stillingen (20 av 36 kamper):

1) Nidaros 46, 2) Ringerike 40, 3) Comet 39, 4) Bergen 38, 5) Hasle/Løren 38, 6) Grüner 35, 7) Narvik 32, 8) Furuset 17, 9) Gjøvik 12, 10) Moss Hockey 3.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags