Gå til sidens hovedinnhold

– Vi håper dette blir en snakkis

Artikkelen er over 4 år gammel

Comet Bredde bruker en legende til å omprofilere seg.

Med godt over 300 kamper og 14 sesonger på A-laget, er Øyvind Andreassen for lengst en legende i Comet. Nå har han gitt navnet sitt til klubbens hockeyskole.

–  De spurte meg om det var greit å bruke navnet "Niern" i forbindelse med hockeyskolen. Jeg har selv gått på Comets hockeyskole, og det var selvfølgelig helt greit. Det er morsomt og ganske spesielt for meg egentlig, sier Øyvind Andreassen.

Vil profilere seg

Bakgrunnen for omprofileringen av hockeyskolen er rett og slett et ønske om å gjøre noe nytt som kan skape entusiasme og interesse rundt barne- og ungdomshockeyen i Comet.

– Ungdomstrenerne våre (Oona Peltonen og Gareth Miller) spurte om det var noe spesielt som vi kunne relatere hockeyskolen til. Det var Morgan Pettersen som hadde ideen om Øyvind "Niern", en spiller de aller fleste i byen kjenner til. Vi skal henge opp reklameplakater rundt i byen, og håper dette blir en snakkis, sier Niklas Jigarp i Comet til HA.

Han har selv vært svært sentral i Comets ungdomsavdeling. Nå er det flere som bidrar, og Gareth Miller skal være sjefen for hockeyskolen.

– Hockeyskolen blir en del av min bacheloroppgave. Det skjer mye med rekruttering internasjonalt, og jeg gleder meg til å sette i gang, sier Miller.

Deltakerrekord?

Comets hockeyskole har startet rekordtidlig i år, og hver mandag har de allerede vært i gang i noen uker. Etter høstferien starter skolen for fullt.

– Det blir lørdager og mandager, og innholdet blir ikke snudd på hodet selv om vi profilerer oss annerledes. Håpet er at vi skal slå rekorden på antall deltakere fra 2011, da 150 barn deltok. Nå har allerede 35 vært med så tidlig på sesongen, sier Niklas Jigarp.

Helga 8.–9. oktober blir det både oppstart for hockeyskolen med to dager i uka, og jentenes egen hockeyhelg.

Jentehockey

– Girls Hockey Weekend er en internasjonal satsing for jentehockey, og her i Comet er det mange jenter som spiller. Det gleder vi oss til, sier Miller.

Og se ikke bort fra at både Øyvind "Niern" og andre A-lagsspillere kommer til å dukke opp, både den helgen og på hockeyskolen framover.

– Det skal vi få til. Alltid gøy å bidra til de yngst ei klubben, sier Øyvind Andreassen.

 

Utstyr på plass

Comet har fått 50.000 kroner for å kjøpe inn treningsutstyr til ungdomsavdelingen.

– Jeg har jo gått her oppe siden barndommen, og jeg er opptatt av at klubben får bygge opp et skikkelig fundament, sier Anders Evensen i firmaet Fyr og Flamme.

De har sponset 50.000 kroner til Comet Bredde, øremerket utstyr til barmarkstrening i ungdomsavdelingen.

– Dette er kjempeviktig for oss. Vi har gjort et skikkelig løft den siste tiden med betalte trenere og et helhetlig opplegg. Nå kan vi tilby spillerne våre moderne treningsutstyr for trening året rundt. I tillegg gir det oss muligheten til økte inntekter, ved at flere kan delta på hockeyskoler, sier leder Morgan Pettersen i Comet Bredde.

Noe av utstyret er allerede kjøpt inn, og resten skal på plass innen kort tid.

Kommentarer til denne saken