Comet med livsviktig seier i overtid

SEIER I SUDDEN: Ugnius Cizas og Comet tok to svært viktige poeng i Grünerhallen lørdag.

SEIER I SUDDEN: Ugnius Cizas og Comet tok to svært viktige poeng i Grünerhallen lørdag. Foto:

(Grüner-Comet 2-3 e.t) Det så lenge ut som en ny tung dag for de grønne fra Halden, men to minutter inn i sudden death avgjorde haldenseren Håkon Vaglen for gjestene.

DEL

Etter to svake kamper mot Narvik, forrige helg, hadde Comet mye å revansjere i Grünerhallen lørdag ettermiddag.

Det var derimot hjemmelaget som startet best da Vojtech Zounek utnyttet et sovende Comet-forsvar og satt inn 1-0 i nærmest åpen kassa minutter inn i første periode.

Comet klarte å komme seg etter startsjokket, og kjempet seg mer og mer inn i kampen. Både Paulius Gintautas og Håkon Vaglen var nære for gjestene, uten å overliste Daniel Henriksen hos Grüner.

Så, tre minutter før hvilen, kriget Robin Olsen Syversen til seg pucken og sendte pucken lekkert opp i nettaket. Fortjent ville nok mange mene.

Gleden var derimot kortvarig, for like før lagene gikk i garderoben fikk hjemmepublikumet noe å juble for. Tidligere Comet-spiller Victor Zetterberg stod på rett plass til rett tid og styrte inn 2-1.

Sløste med sjansene

Andre periode startet som den første sluttet. Comet styrte mye av spillet, men klarte ikke utnytte sjansene. Drøyt fem minutter ut i perioden var Gintautas på vei igjennom , men ble felt og tok turen rett i stolpen til Henriksen.

Dommer Tobias Bjørnson valgte deretter å straffe Ole Petter Ødegaard med en fem minutter og liten disiplinærstraff for tilfellet.

Comet fortsatte å presse på for scoring, så fikk Einar Egeland alle tiders mulighet. Fikk med seg pucken og hadde en halv bane alene, men misset på pucken i avslutningsøyeblikket.

Paulius Gintautas gjorde også sitt i sjansestatisikken da han, på åpent mål, satt pucken via krysstverrligger og ut.

Vaglen avgjorde

Comet trengte virkelig mål for å kunne bråse nytt liv i kvaldrømmen, og da dukket naturligvis Robin Syversen opp igjen. Var som ofte før, smart foran kassa og satt inn utligningen til stor jubel for de 70-80 tilreisende fra Halden.

Hjemmelaget hadde så og si ingenting å stille opp med i den tredje perioden, men de grønne slet også med å skape de helt store sjansene.

Det stod dermed 2-2 da signalet gikk, og sudden death var et faktum. Comet startet med én mann mer på is.

Og det utnyttet Håkon Vaglen på best mulig vis, da han kriget inn seiersmålet halvveis ut i sudden. Noe som kan vise seg å bli to meget viktige poeng for haldenserne.

Kampfakta:

Grünerhallen:

Grüner-Comet (0-1 e.t, 0-1, 0-0, 2-1)

1-0 (03.04) V. Zounek (Sagfossen, Håland), 1-1 (17.04) R. Syversen (Pihlström, Vaglen), 2-1 (19.37) V. Zetterberg (Håland), 2-2 (48.01) R. Syversen (Egeland, Vaglen), 2-3 (62.23) H. Vaglen (Syversen).

Utvisning: Comet 4x2 minutter, Grüner 5x2 minutter og 5 min + liten disp.

Skudd: 19-47

Les mer om kampen utover kvelden!


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags