Følelsesladet for barske Comet-spillere: – Tøft å se barn lide

FIKK BAMSE: Jesper (7) fikk bamse av Comets a-lagsspiller Charley Berg.

FIKK BAMSE: Jesper (7) fikk bamse av Comets a-lagsspiller Charley Berg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Comets a-lagsspillere delte mandag kveld ut 300 bamser, Playstation4 og andre leker til syke barn ved Barneavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

DEL

– Jeg har så mange ord, men ingen som beskriver godt nok den følelsen vi hadde der inne (på sykehuset). Dette beviser bare hvor viktig det er å gi! De vi møtte var veldig takknemlige og ikke minst sterke barn.

– For en styrke de har!

Det sier Geir-Arne Karrestad, en av ni A-lagsspillere som mandag kveld troppet opp på Sykehuset Østfold Kalnes. Årsaken var at de 300 bamsene fra Comets «bamsekamp» i vinter skulle deles ut til barna ved Barneavdelingen.

– Det er aldri morsomt å se barn som har fått en så urettferdig og tøff start på livet. Den styrken de må ha... Det setter ting i perspektiv.

Comets spillere ble mottatt med smil og glede.

– Det var en fin, men også tøff, opplevelse å være med på dette, for man skjønner hvor heldig man selv er. All skryt til de ansatte, samt foreldre, for styrken og motet de viser, sier Karrestad.

Mange var for syke

Comet hadde med seg 300 bamser, to Playstation 4 og spill til disse, tegnesaker, brettspill, såpebobler, høretelefoner og billetter til Allsang på Grensen. Det ble en kveld med følelser og tårer, men også smil, glede og håp.

FOR EN GOD SAK: Ni a-lagsspillere fra Comet stilte opp for å dele ut 300 bamser til Barneavdelingen på Kalnes. Fv: Fredrik Løken Pedersen, Jakob Klang, Alexander Holberg, Marcus Dahl, Adrian Johnsen, Tobias Hurrød, Geir-Arne Karrestad (foran), Charley Berg og Henrik Borgersen.

FOR EN GOD SAK: Ni a-lagsspillere fra Comet stilte opp for å dele ut 300 bamser til Barneavdelingen på Kalnes. Fv: Fredrik Løken Pedersen, Jakob Klang, Alexander Holberg, Marcus Dahl, Adrian Johnsen, Tobias Hurrød, Geir-Arne Karrestad (foran), Charley Berg og Henrik Borgersen. Foto:

Barneavdelingen er full av pasienter mellom 0 og 18 år. Likevel fikk Comet-spillerne besøk av bare to barn ute i fellesarealet. De øvrige var for syke til å forlate rommet.

– Vi satt igjen alle bamsene, og håper at barna får noen små, gode øyeblikk av dette. Vi tar ofte ting for gitt, men lander fort når man får denne realiteten i fleisen.

«Tårer i øyekroken»

Charley Berg, back på Comets a-lag, var også preget etter sykehusbesøket hos barn med kreft og andre alvorlige sykdommer.

– Det ble noen tårer i øyekroken, for å si det sånn. Barna går gjennom ting som ingen kan forestille seg, og er likevel så sterke! Etter en slik kveld tenker man litt ekstra på hvor bra man har det.

To av barna som møtte Comet-spillerne var Jesper fra Son og Ida fra Halden.

– Jesper snakket med oss i noen små minutter, før han igjen måtte inn på rommet for å hvile. Da er det godt å ha med et nytt og mykt kosedyr, som kan være en trøst og trygghet, sier Gry Jonassen i Comet.

Ida sjarmerte gutta

Litt lettere var det for Ida, hun hadde mer krefter og smilte til hockeygutta.

– Hun sjarmerte gutta i senk. Ida fikk tre nye kosedyr, og hadde hun stått der litt tid tror jeg hun hadde fått en hel sekk, ler Jonassen.

BLID: Ida fra Halden sjarmerte Charley Berg og hockeygutta i senk.

BLID: Ida fra Halden sjarmerte Charley Berg og hockeygutta i senk. Foto:

Comets «bamsekamp» arrangeres i samarbeid med Hockey mot Kreft, som med Rune Jonsdal i spissen gjør en formidabel jobb med å samle inn penger til alvorlig syke barn - og ikke minst gi barna magiske øyeblikk i en tøff hverdag.

– Takk også til supportere og tilskuere, som bidrar. Uten dere hadde vi ikke hatt mulighet til å skape slike magiske øyeblikk, fastslår hun.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags