Fredrik Olsson må legge opp

Fredrik Olsson har spilt sin siste hockeykamp. Nå må han legge opp etter hodeskaden han pådro seg i mars.

Fredrik Olsson har spilt sin siste hockeykamp. Nå må han legge opp etter hodeskaden han pådro seg i mars. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Comets kaptein og beste spiller sist sesong, Fredrik Olsson, må legge opp etter hodeskaden han pådro seg mot M/S i kvalkampen i mars.

DEL

Det var i hjemmekampen mot M/S torsdag 9. mars at Olsson ble liggende etter taklingen fra Peter Lindblad.

- Er det verdt det?

Olsson sliter fortsatt med smerter og senvirkninger av smellen, og nå har han besluttet å legge opp som hockeyspiller.

- Det er ikke noe enkelt valg å ta, men jeg har barn og familie. Jeg må tenke på resten av livet mitt også, sier Olsson.

Han var hos legen sist fredag, og der var beskjeden at det var en risiko å fortsette karrieren.

- Jeg fikk beskjed om at risiko for at jeg kunne få enda større problemer hvis jeg fikk en smell til. En slik beskjed får deg til å tenke, er det virkelig verdt det, sier 28-åringen.

Stort problem for sporten

Han har pådratt seg seks hjernerystelser i karrieren, og Olsson er en av flere ishockeyspillere som har måttet legge skøytene på hylla på grunn av hodeskade.

Smeller mot hodet er et stadig større problem i ishockey.

- Det er en kontaktsport, og selv om M/S-spilleren ikke mente å skade meg så er dette resultatet. Det var et uhell, men alle er ansvarlige for det de gjør på isen.

- Det er viktig at sporten har fokus på dette, og det er i alle fall viktig at straffene som gis er riktige, sier Olsson.

Lindblad fikk fire kampers karantene for taklingen, og spilte ikke mer i kvalifiseringen.

Vil bidra

Olsson har fast jobb i Halden, og fokuset nå er først og fremst på å bli frisk igjen.

- Jeg har snakket med Comet, og ønsker å bidra på en eller annen måte selv om jeg ikke kan spille mer. Jeg har tenkt lenge på å bli trener, og skal sette meg ned med klubben så får vi se hva som skjer.

- Jeg kommer til å savne ishockey, men ønsker å være en del av miljøet fortsatt. Geir-Arne, Charley og de andre blir nok ikke kvitt meg helt, sier 28-åringen.

- En utrolig viktig spiller

Det er ikke hvilken som helst spiller Comet nå må erstatte. Olsson har spilt seks sesonger og har 211 kamper for Comet. På de kampene har han hele 270 poeng (146+124).

Fredrik Olsson måtte hjelpes av isen etter smellen mot M/S i mars.

Fredrik Olsson måtte hjelpes av isen etter smellen mot M/S i mars. Foto:

Sist sesong ble han kåret til sesongens beste Comet-spiller av HA-sporten etter en knallsterk sesong som back og kaptein.

- Det er en fryktelig trist beskjed å få. Fredrik har vært en utrolig viktig spiller både på og utenfor isen for oss i mange år.

- Hodeskader er bekymringsfullt i ishockey, og spillere og ledere må gå i seg selv. Jeg har respekt for beslutningen Fredrik har tatt, og håper han kan bidra utenfor isen neste sesong, sier Runar Eidissen i Comet til HA.

Med Olsson ute, og karriereslutt for både David Hnat og antageligvis Einar Egeland, har Eidissen litt av en jobb foran seg med å erstatte disse nøkkelspillerne.

- Det blir ikke lett. Men vi skal gjøre alt vi kan, og håper næringslivet i Halden kan bidra med jobber slik at vi kan hente gode spillere til Comet, sier Runar Eidissen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags