Caroline lever ut USA-drømmen

Artikkelen er over 4 år gammel

Motorsport er enormt stort i USA. Over 30.000 mennesker er på plass på New Jersey Motorsports Park. Midt i sirkuset sitter Caroline Olsen (24) fra Halden og skriver autografer.

DEL

– Det er ganske spesielt. Her borte er motorsport ufattelig stort. Jeg er heldig som har fått denne sjansen, og prøver å utnytte hvert eneste sekund på best mulig måte, sier Caroline mens hun skriver autografer og blir tatt bilde av sammen med kvinner, menn og barn.

Oppløftende

Det er straks klart for årets siste løp i AMA-serien. Oppvarmingen på morran var oppløftende for Caroline, som kjører fortere enn hun gjorde før den stygge skaden på Road America i Wisconsin i fjor sommer. Dagen før endte med 20. plass etter regnavbrudd. Med Caroline på vei framover i feltet.

Trekker folk

Søndagen skinner sola, og fansen har nå fått innpass på banen når det er klart for Fanwalk. Og selv om den store stjerna i AMA-sirkuset, Yamaha-kjøreren Josh Hayes, har de lengste køene, er det liten tvil om at den lille, blide Halden-jenta i ARD-teamet trekker folk. Hayes har fire strake AMA-titler i Superbike, Olsen på sin side har virkelig begynt å vise seg fram i Supersport.

Uvanlig

Men køen i teltet er likevel lang, og Caroline er opptatt sammenhengende i hele timen Fanwalk varer.

– Det er utrolig viktig å være med på slike ting. Folk er veldig hyggelige og positive. At jeg er jente har nok noe å si, for det er fortsatt ganske uvanlig, sier hun.

Løpet starter, og Caroline fyker forbi et par mannfolk allerede på første runden. Men når førerne passerer målområdet etter andre runde, er ikke 24-åringen å se. Bekymringen er ikke vanskelig å tyde hos mamma Karine, som har tatt turen fra Halden for å se datteren i aksjon for første gang.

Krasjet

Caroline har krasjet, men er heldigvis ikke skadet. Det er ikke hva hovedpersonen selv er mest opptatt av. Hun har fått seg en trøkk, men er mest skuffet over å ikke få en god plassering i årets siste løp.

– Utrolig bittert at jeg skulle kjøre ut nå. Jeg følte meg sterk, og ville så gjerne avslutte sesongen på en bra måte, sier Caroline med ispose på kneet i teamtraileren etterpå.

Langt nede

– Jeg er langt nede nå, det skal jeg innrømme. Det er så få løpshelger i dette sirkuset, og du er nødt til å ta vare på de sjansene du får. Men det er bare å bite tennene sammen og se framover. Jeg har kjørt fortere enn noensinne, og får mer og mer erfaring her borte. Skulderen er fortsatt vond etter løpene, og jeg får ikke mye søvn under løpshelger. Men jeg klarer å kjøre fort, det er det viktigste, sier Caroline Olsen.

Hjelp

Hjelpen hun får av mentor Jason Pridmore, er ifølge Caroline uvurderlig.

– Han hjelper meg med alt, og kjenner meg godt. Jeg setter veldig høye krav til meg selv, men han setter ting i perspektiv. Og han lærer meg å være smart og tålmodig, sier Olsen.

Er der hun skal være

Måten hun har kommet tilbake på etter fjorårets krasj har imponert alle, og med topp 15-plasseringer i konkurranse med 60 førere har hun vist størstedelen av det mannlige feltet ryggen denne sesongen. Etter en resultatmessig ujevn helg i New Jersey i sesongavslutningen er hun likevel fast bestemt på å komme tilbake neste år.– Jeg er der jeg skal være. Topp 15-plassering i år, og jeg har blitt en bedre fører. Jeg er glad for at jeg ikke ga opp etter krasjen i fjor. Jeg visste at jeg kunne komme tilbake. Det er hvordan du slår tilbake etter nedturer som avgjør karrierer. Selv om det koster mye og har betydd mye smerter er det definitivt verdt det.

Sier Caroline Olsen.

– Caroline har vært en inspirasjon for alle

Teamsjef Barry Gilsenan bruker store ord for å beskrive Caroline Olsens to første år i motorsirkuset i USA.

– Caroline har vist en helt utrolig innstilling etter den uheldige krasjen i fjor sommer. Måten hun har kommet tilbake på har vært en stor inspirasjon for oss alle. Jeg får ikke rost henne nok, sier irske Barry Gilsenan, teamsjef i Celtic Racing Team, teamet Caroline kjørte for i fjor.

– Vi fikk dessverre ikke signert en ny deal med henne foran denne sesongen på grunn av usikkerheten knyttet til skaden. Men kvalitetene er der, det har hun vist i år, så vi håper virkelig at vi kan få henne med foran neste sesong.

– Vi er utrolig stolte av henne

Mamma Karine og pappa Bjørn Erik var på plass i New Jersey for å se datteren i aksjon i USA for første gang.

– Vi skulle jo reist i fjor også, men da krasjet hun og skadet seg. Så vi fikk ikke se noe løp. Det er veldig artig å være her. Med tanke på at Caroline holder til på den andre siden av Atlanteren, er det litt spesielt å være her og oppleve det på nært hold, sier mamma Karine Olsen.

Bekymret

Tidligere har foreldrene reist rundt i Norge og Sverige for å se datteren kjøre roadracing. Og begge innrømmer at det ikke bare har vært enkelt.

– Jeg er nok mest bekymret. Spesielt etter skulderskaden i fjor. Ho har jo krasjet så mange ganger opp gjennom årene. Men det går greit, en blir jo mer vant til det etter hvert, sier pappa Bjørn Erik.

– Jeg er faktisk mest stresset for at hun ikke skal gjøre det bra. Jeg var mye mer redd tidligere. Skaden har jeg lagt bak meg, sier Karine Olsen som mener datteren har forandret seg de siste årene.

Mer fornuftig

– Caroline har blitt mer fornuftig med åra. Råskapen er fortsatt der, men hun var villere før. Hun er i gode hender her borte, og det er godt å vite for oss. Jason (Pridmore) er en viktig støttespiller, sier Karine Olsen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags