Pusser opp på stadion

Ruster opp: Kommunen har ikke penger, men Ragnar Sande og Per Gunnar Halvorsen forteller at Kvik tar ansvar og pusser opp og bygger om garderobeanlegget på stadion. Det klarer de takket være dugnad og økonomiske bidrag fra ulike støttespillere. Foto: Thomas Lilleby

Ruster opp: Kommunen har ikke penger, men Ragnar Sande og Per Gunnar Halvorsen forteller at Kvik tar ansvar og pusser opp og bygger om garderobeanlegget på stadion. Det klarer de takket være dugnad og økonomiske bidrag fra ulike støttespillere. Foto: Thomas Lilleby Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kvik Halden FK pusser opp kommunens eldgamle garderobeanlegg på Halden stadion.

DEL

Det er æresmedlem og Haldens egen anleggsgeneral, Ragnar Sande, som har tatt initiativ til den etterlengtede oppgraderingen.

Til tross for at det er et kommunalt anlegg koster det ikke én krone for kommunen. Nok en gang er det Berg Sparebank og Sparebankstiftelsen som går inn med midler, og Kvik skal gjøre selve jobben på dugnad.

– Vi må ha noe hjelp til det elektriske og til rørleggerarbeid, men resten gjør vi på dugnad, forteller Kviks Per Gunnar Halvorsen.

Nye landskamper

Ragnar Sande mener det er flere grunner til at det er viktig å pusse opp garderobeanlegget.

– Først og fremst så har jeg tatt initiativ til dette for at vi skal få arrangement som kan skape blest om Halden og bidra til penger i kassa for Kvik igjen, forteller han, og tenker på aldersbestemte landskamper og treningsleire for landslag. Sande har til og med fått A-landslaget hit på treningsleir tidligere.

Tilbakemeldingene fra Norges Fotballforbund har imidlertid vært at det er uaktuelt å legge noen flere arrangementer til Halden fordi garderobefasilitetene ikke holder mål.

Dugnad og sponsing

– I tillegg er det viktig både for Kvik og gjestende lag. I år har vi hatt både FFK og Strømsgodset her. Det er jo flaut å tilby slike forhold, med garderober som er 40 år gamle, mener Sande.

Halvorsen forteller at det som skal gjøres er å slå sammen garderobene både oppe og nede, slik at de blir dobbelt så store og i henhold til NFFs krav. Det vil bli ti dusjer i hver garderobe. Det blir nye dommergarderober, med egen garderobe for damer og det blir nytt dopingrom. Alt blir nytt og det er en oppgradering verdt flere millioner kroner.

– Takket være stor dugnadsinnsats og gode sponsorer har vi et budsjett på bare 500.000 kroner. Jobben blir ferdig i løpet av høsten, røper Halvorsen.

Garderobeanlegget er heller ikke godkjent for Kviks egne kamper og dersom man skulle rykke opp er oppgraderingen nødvendig for å få lov til å spille i Halden.

Nå er vi føre var, sier Halvorsen og Sande.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.