Basketballklubben vil ha ny hjemmearena

VIL FLYTTE: Sven Stranger, leder i Halden Basketballklubb, jobber for å kunne gjøre Porsneshallen til kamp- og treningsarena for basketballklubben. Da må det blant annet på plass nye, nedsenkbare (fra taket) kurver.

VIL FLYTTE: Sven Stranger, leder i Halden Basketballklubb, jobber for å kunne gjøre Porsneshallen til kamp- og treningsarena for basketballklubben. Da må det blant annet på plass nye, nedsenkbare (fra taket) kurver. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halden Basketballklubb har hatt Remmen som «hjem» i alle år. Nå kan det bli en endring på det.

DEL

– Vi skal fortsatt være mye på Remmen, men kapasiteten der ute er såpass sprengt at vi har sett på andre alternativer. Både for trening og kamp, sier klubb-leder Sven Stranger til HA.

Parkett og klisterforbud

Halden BBK har allerede i dag treninger i flere haller og gymsaler rundt om i byen. Ingen av disse egner seg som kamp- arena, og det er derfor klubben nå ser på Porsneshallen som et mulig – og godt – alternativ.

– Ja, dette vil være en meget god løsning for oss. Hallen her på Porsnes står mye ledig i helgene. I tillegg er det parkettgulv og forbud mot klister. Begge deler er klare fordeler for oss som driver med basketball.

Porsneshallen har i dag seks basketballkurver, men kun på langsidene – slik at det kun er mulig å spille på tvers.

Anbud på hengekurver

– Skal vi få Porsneshallen som kamparena, må vi ha på plass hengekurver som er nedsenkbare fra taket, sier han.

Det er allerede hentet inn anbud på, og antatt kostnad for nye kurver er 150.000 kroner.

– Vi har selv ikke mulighet til å finansiere dette, og har søkt Halden Idrettsråd om hjelp om rådgivning, sier Stranger.

Det skjer bare et halvt år etter at HBBK gikk knallhardt ut mot nettopp Idrettsrådet. Klubben følte seg motarbeidet og nedprioritert med tanke på tildeling av kamp- og treningstider i Remmenhallen. Som en følge av det, måtte HBBK spille flere «hjemmekamper» utenbys.

Bedre dialog med HIR

– Det er riktig, og det var sånn vi følte det i fjor høst. Vi fikk flyttet en del kamper tilbake til Remmen, og i dag er dialogen med idrettsrådet mye bedre.

Sier Stranger, som ikke bryr seg nevneverdig om at det ikke er plass til tilskuere på Porsnes.

AVGJØR: Jens Lindstrøm, fungerende leder i Halden Idrettsråd.

AVGJØR: Jens Lindstrøm, fungerende leder i Halden Idrettsråd.

– Per i dag er vi en klubb for ungdom og bredde. Setter vi opp noen benkerader og stoler, skal dette bli bra nok for oss. Vi krysser fingrene for at de to håndballagene blir i eliten i mange år framover, og da er det naturlig at de spiller videre i Remmenhallen, sier han.

HIR: – En god løsning

Jens Lindstrøm, fungerende leder i idrettsrådet, bekrefter at dialogen med HBBK er god – og at partene i fellesskap ser på Porsnes som et godt alternativ.

– Vi har snakket med skolen, som er positiv til planene, og også hentet inn anbud på nedsenkbare kurver. Det blir feil at HBBK skal investere i en fylkeskommunal hall. Derfor har vi søkt om støtte fra Sparebankstiftelsen. Vi håper på ja derfra, og uansett skal vi nok finne en løsning som gjør at Porsnes skal bli en bra arena for kamp og trening for HBBK.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags