- Dette var gjørmete, slitsomt og fantastisk morsomt, sier Malin Stanes.

«Ikke bare topptrente»

Hun var en av mange haldensere som fullførte ekstremløpet Barskingen i Rakkestad lørdag. Det var løyper på 5 og 8 kilometer, med kryping, hopping, løfting, jogging, klatring og åling.

- Jeg var med på 5km, der er det rundt 40 hinder. Om det er noen man ikke klarer, eller tør å prøve på, så er straffen 15 spensthopp. Det som var morsomt var at Barskingen samlet folk med all slags fysisk form. Det var slett ikke bare godt trente mennesker, sier Stanes.

Hun opplevde også en lite hyggelig situasjon underveis.

- Det ene hinderet var en slags akebane, men på siden der lå ei jente som hadde brukket beinet. Hun fikk god hjelp etter hvert, så jeg håper det gikk bra med henne, sier Malin Stanes, som deltok sammen med venninnene Therese Berg-Andreassen og Leila Holt.

Christina: - Brøt barrierer

De tre var slett ikke de eneste haldenserne som deltok i Barskingen.

- Det var tungt, utfordrende og utrolig gøy, oppsummerte Christina Sætermo Vikran.

Og fortsetter:

 

- Mange barrierer ble brutt, og med en god porsjon viljestyrke kommer man seg i mål. Jeg ble positivt overrasket over både egen styrke og kondisjon. Victoria Golden løp av gårde fra start, mens Linda Bokerød og jeg pushet hverandre gjennom løypa. Vi kommer helt sikkert tilbake også neste år, for dette var veldig gøy, sier Vikran.

Bård Sundberg fra Halden deltok for andre gang.

- Det var veldig gøy, oppsummerte han.

«Over all forventning»

Det samme konkluderer Willy Forsell med.

- Møkkete, slitsomt og gøy. Et veldig godt arrangement på alle måter. Logistikk, utforming, valgmuligheter i ulike løp og alle de ulike hinderne. Det er sjelden å se så mange positive og fornøyde folk, også etter å ha vært gjennom et slikt slit, forteller han.

Terese Nilsen og Hans Erik Folkeseth deltok også, og hadde det gøy.

 

- Vi ante ikke hva vi gikk til, men det gikk over all forventning, sier hun.

Carl Erik Skagen, som også spiller fotball i TTIF, sa det slik:

- En tøff løype, med mange utfordringer og morsomme hindere. Her fikk man smake på både gjørme, dypt vann, klatring og åling. Barskingen er en større og tøffere utgave av Råtassen på Ormtjern.

Utfordrer alle idrettslag

Sier Skagen, og spiller inn følgende utfordring:

 

- Her bør alle idrettslag i Halden inviteres og utfordres til nesten år. Barskingen er tøft, men likevel et arrangement som passer for alle - uansett form og alder.

Anders Viken, Morten Andersen, Ina Bergstrøm, Marius Viken, Line Rønsen, Oskar Thorsen og Lars Petter Snopestad koste seg også med blodslit.

- Vi hadde det veldig gøy. Deltok i lagklassen, og alle gjennomførte bra, sa Anders Viken.

PS! Det var også flere haldensere med, og her finner du alle resultater for Barskingen 2017. HA har fått opplyst av enkelte deltakere at resultatlistene ikke var helt korrekte søndag ettermiddag.