Barna trosset regnet for å prøve ut forskjellige idretter

IDRETTSGLEDE: Rundt 350 barn hadde tatt turen til Strupe søndag for å prøve ut de ulike idrettene på Barneidrettens dag.

IDRETTSGLEDE: Rundt 350 barn hadde tatt turen til Strupe søndag for å prøve ut de ulike idrettene på Barneidrettens dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Enorme mengder med regn i formiddagstimene skremte ikke bort barna i Halden. De strømmet nemlig likevel til tidenes første utgave av Barneidrettens dag på Strupe søndag.

DEL

Arrangøren var spente på om regnet skulle bidra til å holde mange familier innendørs, men antall mennesker og smilene til de rundt 350 barna på Strupe, tydet på at regnet fort ble glemt.

Klatring, BMX og bryting

På Kvik Halden sitt store anlegg hadde en rekke av byens klubber satt opp ulike aktiviteter som barna helt gratis kunne komme og prøve. Blant idrettene var kjente ting som fotball, håndball og ishockey, men også ting som var nytt for veldig mange, som blant annet klatring, BMX og bryting.

– Jeg tenker at det er flott at vi får vist fram bredden i idretten i Halden på et slikt arrangement. At barna driver med fotball og håndball er helt topp, men vi vil vise barna at det også finnes mange andre bra tilbud i byen vår, sier Erlend Lund i Halden Idrettsråd, som også tror at Barneidrettens dag er viktig for de litt mindre klubbene.

FORNØYD: Erlend Lund i Halden Idrettsråd var godt fornøyd med dagen, og håper at Barneidrettens dag skal vokse ytterligere de neste årene.

FORNØYD: Erlend Lund i Halden Idrettsråd var godt fornøyd med dagen, og håper at Barneidrettens dag skal vokse ytterligere de neste årene. Foto:

– Store klubber som TTIF, Comet og Kvik er klubber som veldig mange vet om fra før. Mens for de litt mindre klubbene så tror jeg en dag som dette er kjempeviktig for rekrutteringen.

– Mange smil og god stemning

Han var selv rundt på flere av de ulike aktivitetene, blant annet i den lille «orienteringslabyrinten» til Halden Skiklubb, og skryter av jobben klubbene har gjort.

– All ære til de klubbene som er her, som har stått i regnet i formiddag og laget morsomme aktiviteter for barna. Jeg har gått litt rundt, og det er mange smil og god stemning over hele anlegget, som tyder på at barna koser seg, sier Lund.

Han gikk ut og sa at de ville være godt fornøyd om det kom et par hundre barn, og at 400 ville vært helt fantastisk. Med rundt 350 glade barn på en dag med mye regn, kan Halden Idrettsråd si seg godt fornøyde med Barneidrettens dag, men Lund håper at det skal vokse seg enda større.

BRYTING: En av de mest populære aktivitetene på Strupe var bryting.

BRYTING: En av de mest populære aktivitetene på Strupe var bryting. Foto:

– Dette er helt klart en god start og noe å bygge videre på. Neste år håper vi å få med enda flere idretter og klubber, samtidig som vi har et mål om 400 barn hvert år. Men det aller viktigste er at de som er her får en morsom og fin opplevelse, sier Erlend Lund.

– Vi har prøvd alt

To av dem som tok turen til Strupe var Preben Dahl Johansen (10) og Jesper Larseng (10).

– Vi har prøvd alt her i dag, og det har vært mye gøy. Vi synes kanskje at bryting var det morsomste, for da kunne vi slenge folk i bakken, smilte de to til hverandre etter at de hadde møtt hverandre i bryteringen.

De forteller at begge går på fotball, mens Preben driver i tillegg med innebandy og Jesper med håndball. Og selv om det var mange aktiviteter de likte godt, er de ikke helt sikre på om de kommer til å begynne med noe av det.

– Vi har allerede avtalt i familien at jeg skal begynne på friidrett, så det begynner jeg på etter at håndballsesongen er ferdig, men jeg synes fortsatt er fotball er det morsomste, sier Jesper.

PRØVDE ALT: Preben Dahl Johansen (10) og Jesper Larseng (10) prøvde alle idrettene på Strupe, og syntes bryting var det morsomste.

PRØVDE ALT: Preben Dahl Johansen (10) og Jesper Larseng (10) prøvde alle idrettene på Strupe, og syntes bryting var det morsomste. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags