– Ikke bland idrett og politikk

Hallsaken engasjerer: 700 haldensere møtte nylig opp i sentrum for å vise politikerne at behovet for ny storhall i Halden er skrikende. Det noen av byens idrettsledere reagerer på er at Halden Idrettsråd tar partipolitisk side i hallsaken, og kommer med en klar oppfordring om hva folk bør stemme. Innfelt fv.: Bjørn Brevig (Kvik), Vidar Backstrøm (HSK), Hans Eriksen (HKH), Kari Ohlgren (HIL) og Erlend Lund (HTH).Fotomontasje

Hallsaken engasjerer: 700 haldensere møtte nylig opp i sentrum for å vise politikerne at behovet for ny storhall i Halden er skrikende. Det noen av byens idrettsledere reagerer på er at Halden Idrettsråd tar partipolitisk side i hallsaken, og kommer med en klar oppfordring om hva folk bør stemme. Innfelt fv.: Bjørn Brevig (Kvik), Vidar Backstrøm (HSK), Hans Eriksen (HKH), Kari Ohlgren (HIL) og Erlend Lund (HTH).Fotomontasje

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mange av byens idrettsledere mener Halden Idrettsråd er for politiske i sitt arbeid for å få til storhall på Remmen.

DEL

«Som leder av Halden Idrettsråd vil jeg derfor ved dette kommunevalget oppfordre alle til å bruke sin stemmerett og stemme på de partiene som uten forbehold har lovet at utbyggingen på Remmen skal starte umiddelbart».

Dette skrev leder av Halden Idrettsråd, Per Nordlie, i et Fritt Ord-innlegg i HA i går.

– Det blir feil

– Jeg reagerte allerede da skrivet i forbindelse med demonstrasjonen i Busterudparken kom. Det la opp til å velge politisk farge, og jeg trodde idretten skulle være upolitisk. Jeg kjenner mange som holdt seg hjemme fordi dette var feil vinklet, sier leder i Halden Idrettslag Kari Ohlgren.

Hun mener at alle er enige om at behovet for hall er stort.

– Det tror jeg alle i idretten er enige om, men å så tydelig velge parti i valgkampen synes jeg er helt feil framgangsmåte, sier Ohlgren.

Hun får støtte fra flere andre av byens idrettsledere.

– Vi har jo vært i front i forhold til Remmen-prosjektet, men flere av medlemmene våre har reagert på at det har blitt for mye politikk. De signalene må vi lytte på, og har derfor trukket oss tilbake i debatten, sier HKH-leder Hans Eriksen.

Han er enig med Ohlgren i at det blir for mye politikk.

– Jeg er ikke fornøyd med at idretten tar part på en slik måte. Vi får drive idrett, så får andre ta seg av politikken. Jeg vet at Idrettsrådet jobber hardt, men synes ikke noe om sammenblandingen, sier Eriksen.

Også Kvik HFK-leder Bjørn Brevig er skeptisk.

– Vi i idretten må spille på lag, og alle vil ha en ny hall. Men jeg synes det er underlig at HIR anbefaler det slik. Vi i Kvik ville aldri anbefalt noen å stemme på det ene eller det andre i et valg. Vi stiller oss bak behovet for hall, men jeg har ikke sansen for slik det har blitt her, sier Bjørn Brevig.

Backstrøm: – Feil våpen

Vidar Backstrøm, leder i Halden Skiklubb, mener Idrettsrådet her tar i bruk helt feil virkemidler for å formidle sitt ønske.

– Per (Nordlie) og Idrettsrådet jobber hardt for å få realisert drømmen om ny idrettshall. Det skal de ha ros for, men her lar de seg friste til å bruke helt feil verktøy og våpen i sin kamp for allbrukshall. Idretten skal være upolitisk, og det er både uheldig og feil at HIR velger politisk side. Jeg tror det er idretten selv som taper på at HIR har tatt hallsaken inn i valgkampen på en slik måte.

Backstrøm sier at han og HSK støtter kampen for ny storhall, men at det først kan skje når all finansiering er på plass,

– Det som er viktig er at en storhall bygges uten at det går på bekostning eav eksisterende idrettsaktiviteter i Halden, som allerede drives med reduserte kommunale tilskudd, sier han.

Trond Forsstrøm, leder i Haldens Svømmeklub, ønsker ikke å ha for bastante meninger.

– Vi i svømmeklubben har bevisst holdt en lav profil gjennom hele hallsaken. Det vi er mest opptatt av er å få all informasjon på bordet, sier han.

– Skal vi ikke stemme?

Erlend Lund, leder i Halden Topphåndball, sier det slik:

– Nordlie oppfordrer oss til å stemme på de partiene som uten forbehold går inn for bygging av ny hall? Det er jo ingen! Skal vi ikke stemme da?

Lund legger ikke skjul på at han er skuffet over det han oppfatter som manglende politisk vilje i en hallsak som i valgkampen bare har skapt mer forvirring og flere spørsmål.

– Det finnes ingen tydelige svar, og de fleste argumenter – og da mener jeg fra alle politiske hold – har logiske brister. Det er ikke mulig å stemme taktisk i hallsaken, for det er ingen som har kommet med en troverdig plan på hvordan det skal løses.

– Enig med HIR

Styreleder i Halden Atletklubb, Harald Bjerge, er enig med Halden Idrettsråd.

– Det er viktig å legge press på politikerne. Det har vært nok prat, nå kreves det handling. At idretten klarer å mobilisere 700 personer på så kort tid er et tegn. Alt handler om politisk vilje til å få til dette, sier Bjerge.

– Ingen partier

Leder i Halden Idrettsråd Per Nordlie mener det aldri er navngitt partier som man mener folk bør stemme på.

– Vi har aldri gått ut med enkelte partier i denne saken, sier leder Per Nordlie i Halden Idrettsråd.

Kritikk

– Hva synes du om at idrettsledere er kritiske til at Halden Idrettsråd er for politiske i valgkampen?

– Folk må få lov til å mene hva de vil, vi lever tross alt i et demokrati, sier Nordlie.

– Noen mener dere driver valgkamp for Ap?

– Vi jobber for å få til Remmen-prosjektet, men har aldri nevnt et enkelt parti, sier Nordlie.

Han forteller at det har vært enstemmighet på Idrettsrådets ledermøter.

– Vi forholder oss til to ledermøter der Remmen har vært tema. Der har alle vært enige. Det kom jo også 26 foreninger på demonstrasjonen i Busterudparken, og skrivet vårt fikk spontan applaus, sier Nordlie.

I tillegg mener han at arbeidet er en direkte konsekvens av at Remmen er vedtatt av politikerne.

– Det eneste alternativet politikerne i Halden har vedtatt er Remmen, og da er det naturlig at vi jobber for det, avslutter Per Nordlie.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags