– Alt gikk på skinner fram til påsketider. Jeg trente godt, og framgangen fysisk og teknisk var akkurat som planlagt. Så kom kneskaden, sier Alexander Skorpen til HA.

Han venter nå på prøvesvar som vil avgjøre skjebnen for sesongen 2016.

Ikke uvanlig

Spyd er en idrett med ekstrem belastning på kroppen, og selv om Skorpen er frustrert over at han ikke får kastet for tiden, så er han klar på at dette ikke ødelegger langtidsplanene.

– Det er ikke uvanlig med skader i spyd. Jeg trener overkropp og alt som kan trenes nå. Det gjelder å være tålmodig, for det er en lang prosess å bli en god spydkaster. Men for øyeblikket kan jeg ikke kaste, og det er klart det er kjedelig, sier 18-åringen.

Alexander Skorpen

Født: 23.5.1998

Fra: Halden

Meritter: To strake gull i junior-NM. Deltok i junior-VM i Colombia i 2015.

Personlig rekord: 70,18 (700 grams spyd)

Hvis kneet leges bra, kan det tidligst bli kast i midten av juni, og sjansene for deltakelse i junior-VM i Polen i juli er med andre ord i det blå.

– Det er for tidlig å si noe sikkert om hva jeg kan få ut av denne sesongen. Men jeg håper jo i det lengste at jeg kommer kjapt tilbake. Hvis ikke blir dette en mellomsesong, og jeg får satse igjen på neste sesong, sier Skorpen.

Legene ønsker helst ikke å gjøre et inngrep i kneet, fordi han fortsatt er så ung.

Tenker langsiktig

– For idrettsutøvere er et meniskinngrep som oftest en enkel sak, og de er tilbake etter et par uker. Men når utøveren er 18 år, er saken annerledes. Litt frustrerende nå, men det er viktig å tenke langsiktig. Forhåpentligvis kan kneet gro og leges naturlig, sier trener Teemu Pasanen.

Han skryter av oppfølgingen spydkasteren får av Erling trand og Fredrikstad Idrettsmedisin. Stipendet Skorpen vant derfra i fjor, har kommet godt til bruk i det siste.

– Det er kjedelig å være skadet, men jeg har mange år på meg som spydkaster. Tålmodighet er viktig, sier Alexander Skorpen.