Gå til sidens hovedinnhold

- Alexander har alt som skal til

Artikkelen er over 7 år gammel

Alexander Skorpen klemte til med 63.50 i siste kast, og tok NM-gullet i kamp med tre år eldre konkurrenter.

– Det er vanskelig å si hvor god han kan bli, men Alexander har alt som skal til, sier trener Teemu Pasanen som naturlig nok ikke vil legge noe press på sin unge spydjuvel.

En lang vei å gå

Bare 16 år gammel er det fortsatt en lang vei å gå.

– Det er mange år med masse trening som ligger foran ham hvis han skal nå toppen. Men til sammenligning, han kaster like langt som Andreas Thorkildsen gjorde som 16-åring.

Stolt og glad

Allerede i første omgang slo Skorpen til med personlig rekord, 58.24.

De to neste kastene bedret han resultatet ytterligere, men kastfenomenet Sven Martin Skagestad (19) og Vebjørn Bottenvik (19) lå foran før siste omgang.

– Jeg bestemte meg bare for å kline til, og der traff jeg ganske så perfekt. Utrolig deilig å kjenne at spydet bare fløy av gårde. At jeg skulle sette ny pers var noe jeg håpet på, men seks meter var helt rått!, sier Skorpen.

Full gass

Ikke bare tok han junior NM-gullet på Lisleby, han kvalifiserte seg også til nordisk ungdomslandskamp i Kristiansand neste helg, og til senior-NM på Jessheim uka etter.

Resultatet av 16-åringen er bare tre meter bak EM-kravet for U20.

– Utvilsomt karrierens høydepunkt for meg. Jeg har slitt litt med ryggen i år, men den siste tiden har jeg følt at det går framover. Og nå er det bare å gi full gass, sier Skorpen.

Toppidrett

I våres gikk han ferdig 10. klasse på Strupe. Nå venter toppidrettsgymnas på Wang.

– Jeg satser hardt på å bli best mulig. Fra skolestart kommer jeg til å øke treningsmengden betraktelig, og hverdagen vil bli lagt mer til rette for meg.

Men få med at dette aldri hadde skjedd uten det flotte kastmiljøet i HIL. Teemu Pasanen er den beste treneren jeg kan ha, sier Skorpen.

Medalje til Silje

NM-gullet til Alexander Skorpen var en flott avslutning på et mesterskap der flere andre HIL-utøvere også viste seg fram.

Silje Stenersrød tok bronse i slegge på fredag.

– Jeg er fornøyd med medaljen. Resultatet 44.99 er ikke veldig bra, men med tanke på at jeg er midt i en prosess der jeg legger om teknikken helt er det bra. Jeg får masse hjelp av Mona Holm som trener oss, sier Stenersrød.

Fornøyde

Solveig Barstad Thoresen ble nummer seks i diskos, med et kast på 34.32, i samme klasse ble Josefine Elders nummer åtte med 30.33

– Det er 20 cm bak persen, og jeg er fornøyd med det. Dette var mitt første NM, og det var veldig gøy, sier Elders.

Storesøster Julie kom på fjerdeplass i diskos U22.

– Det var en centimeter bak persen, og jeg er storfornøyd, sier Julie.

Emilie Ingerø ble nummer ti i spyd med 34.80.

– Det var mitt første stevne, og jeg var ganske nervøs. Jeg vet jeg kan bedre, men jeg skal satse videre. Å se Alexander vinne gull, var i hvert fall en stor inspirasjon, sier Ingerø.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.